Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Εντεταλμένη σύμβουλος ΤΑΙΠΕΔ: Μύθος ότι δεν προχωρά τίποτα στη χώρα

Τι είπε για ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

Την αισιοδοξία της για το μέλλον των επενδύσεων στη χώρα μας εξέφρασε από το 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών η εντεταλμένη σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κα. Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου.

Όπως είπε, είναι μύθος ότι δεν προχωράει τίποτα στη χώρα, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια τα βήματα στον τομέα των επενδύσεων είναι αξιοσημείωτα.
Αναφερθείσα στην επένδυση ύψους 8 δισ. ευρώ στο Ελληνικό, ανέφερε πως παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις, έχει μπει στην τελική φάση για την έναρξή της. Όπως είπε, χωρίς να παρακάμπτονται σημαντικά ζητήματα, όπως το αρχαιολογικό και τα δασικά, έχουν γίνει βήματα προόδου, καθώς ΤΑΙΠΕΔ και επενδυτής κατέληξαν τον Ιούνιο του 2016 σε ένα MoU, το οποίο έχει επικυρωθεί.
Για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού ανέφερε πως εδώ και μια δεκαετία θα έπρεπε να έχουν τοποθετηθεί οι σταθμοί διοδίων ώστε να υπάρχουν έσοδα για τη συντήρηση της υποδομής και την αποπληρωμή των δανείων της εταιρείας.
Για την έλευση της Cosco στον Πειραιά ανέφερε πως από την αρχή της παραχώρησης έχουν αναπτυχθεί υποδομές, ενώ σημειώνεται και αύξηση των τιμών των  ακινήτων στην περιοχή και κυρίως στις κατοικίες, χωρίς καν να έχουν ξεκινήσει οι μεγάλες επενδύσεις, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η εντεταλμένη σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ.
Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αντέκρουσε τις κατηγορίες που ακούγονται για το χαμηλό τίμημα των 45 εκατ. ευρώ που θα καταβάλλουν οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι, αναφέροντας την αναπτυξιακή προοπτική που υπάρχει για τον ελληνικό σιδηρόδρομο υπό τη διαχείριση μιας ιταλικής πολυεθνικής.
newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.