Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Δύο τρένα βρίσκονται εγκλωβισμένα σε Δομοκό και Λιανοκλάδι

Δύο τρένα βρίσκονται εγκλωβισμένα σε Δομοκό και ΛιανοκλάδιΤαλαιπωρία των επιβατών καθώς άγνωστοι έκοψαν καλώδια ηλεκτροκίνησης.

Άγνωστοι έκοψαν εκατοντάδες μέτρα από καλώδια της
ηλεκτροκίνησης των τρένων, κοντά στο σταθμό του Δομοκού, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί μία αμαξοστοιχία που είχε κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα. Η αμαξοστοιχία παραμένει εκεί εγκλωβισμένοι για μιάμιση ώρα περίπου. 

Πρόκειται για την αμαξοστοιχία 61 που πέρασε από το Δομοκό λίγο μετά τις 8 το βράδυ, αλλά λίγα χιλιόμετρα μετά ακινητοποιήθηκε όταν εντόπισε τα κομμένα καλώδια. Παράλληλα από τις 9 το βράδυ έχει ακινητοποιηθεί μέσα στο σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου και η αμαξοστοιχία με αριθμό 60 και κατεύθυνση από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη, αναμένοντας να αποκατασταθεί το πρόβλημα για να μπορέσει να συνεχίσει ταξίδι προς Λάρισα και Θεσσαλονίκη . 

Από την πλευρά τους, τα στελεχών του ΟΣΕ, προς το παρόν, δεν μπορούν να προσδιορίσουν χρόνο καθυστέρησης, διαβεβαιώνουν ωστόσο ότι έχουν ληφθεί οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να αποκατασταθεί η συγκοινωνία. 

Συνεργεία του ΟΣΕ βρίσκονται στην περιοχή του Δομοκού κοντά στον σταθμό Θαυμακού, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία της σιδηροδρομικής γραμμής, ενώ ήδη γίνονται συνεννοήσεις με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ για τον τρόπο μεταφοράς των επιβατών που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία. 

Υπενθυμίζεται πως το δρομολόγιο 61, Θεσσαλονίκη – Αθήνα ( αναχ.18.04- άφιξη 23.24) ακινητοποιήθηκε στο ύψος του Θαυμακού λόγω κομμένων καλωδίων ηλεκτροκίνησης.

hellasjournal.com


Οι κλέφτες των καλωδίων ηλεκτροκίνησης ξαναχτύπησαν με αποτέλεσμα το ένα τρένο (61) να έχει ακινητοποιηθεί από τις 20:30' στο σταθμό του Θαυμακού κοντά στο Δομοκό. Η άλλη αμαξοστοιχία (60) που εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, έχει ακινητοποιηθεί στο Λιανοκλάδι από τις 9:00' το βράδυ.

Συνεργεία του ΟΣΕ δουλεύουν πυρετωδώς να αποκαταστήσουν τη ζημιά, ώστε να μπορέσει να τεθεί σε κυκλοφορία και πάλι ο σιδηρόδρομος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αν όλα πάνε καλά, η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί το αργότερο μέσα στις επόμενες δυο ώρες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι παλαιότερα υπήρχαν ανάλογα "χτυπήματα" και μάλιστα συχνά στο κομμάτι Οινόης- Τιθορέας. Οι κλέφτες κόβουν τα καλώδια ηλεκτροκίνησης για να πουλάνε το χαλκό.

Όμως τελευταία είχαν σταματήσει και τώρα οι άνθρωποι του ΟΣΕ ανησυχούν αφού ανοίγει καινούργιο μέτωπο σε άλλη περιοχή που οι κλέφτες δεν είχαν χτυπήσει μέχρι τώρα.


Ακόμη δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.