Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση Ενωτικής Συνδικαλιστικής Αγωνιστικής Συνεργασίας - ΤΡΑΙΝΟΣΕ


ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αθήνα, 26-04-18

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η παράταξη της ΑΣΚ με ανακοίνωση της, βάλλει κατά πάντων, για το ζήτημα των αποσπασμένων συναδέλφων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ,
παρουσιάζοντας εαυτούς, ως μοναδικούς υπερασπιστές του δικαίου! Ξεχνούν βέβαια, ότι οι ίδιοι αρνούνταν την εφαρμογή του νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης που επανέφερε τους συναδέλφους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προτάσσοντας μετατάξεις αντί αποσπάσεων. Εμείς ρωτάμε γιατί τρία χρόνια τώρα δεν υλοποίησαν την υπόσχεσή τους στους συναδέλφους, ολοκληρώνοντας την διαδικασία των μετατάξεων πριν την ιδιωτικοποίηση; Τι τους εμπόδιζε; Γιατί από τον Σεπτέμβριο εξακολουθούν το εμπόριο ελπίδας προς τους συναδέλφους, κρατώντας τους επί της ουσίας, όμηρους μιας κατάστασης που εγκυμονεί κινδύνους; Εάν προκύψει ζήτημα με τις υπηρεσίες του Δημοσίου από τις οποίους έχουν αποσπαστεί οι συνάδελφοι, τι θα πουν; Ότι προσπάθησαν αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν ή ότι είχαν αυταπάτες αλλά ψέματα δεν έλεγαν… Αυταπάτες που τις πληρώνουν οι άλλοι! Τι λένε σήμερα στους συναδέλφους που την Τετάρτη 2/5 πρέπει να παρουσιαστούν στις υπηρεσίες τους;
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η παράταξη της ΑΣΚ στα τρία χρόνια που έχει τον πρώτο ρόλο στο Σωματείο, δεν έχει βγάλει μια ανακοίνωση – καταγγελία προς την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, παρά τα όσα έχουν συμβεί (προπηλακισμοί συναδέλφων, εξαντλητικά ωράρια και συνθήκες εργασίας, αυθαιρεσίες της Διοίκησης, καλλιέργεια φόβου και ανασφάλειας κτλ),  καλυπτόμενοι στα δύσκολα πίσω από το Σωματείο και εξαντλώντας την μαχητικότητα τους απέναντι σε αντίπαλες παρατάξεις! Διαβάζοντας ωστόσο τη διακήρυξη τους, όπου δεν γίνεται καμία αναφορά στη συλλογική δράση του Σωματείου και του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος, καταγράφοντας ως δικά τους επιτεύγματα, αυτά τα λίγα θετικά που έγιναν είτε με πρωτοβουλίες άλλων, είτε με συλλογική δράση. Καταλαβαίνουμε για μια ακόμα φορά τη λογική τους.  Στα άσχημα μαζί, στα καλά χώρια….. Δυστυχώς, το μόνο που έχει καταφέρει η παράταξη της ΑΣΚ, με την ανοχή και την υποταγή προς την Διοίκηση και τον όμορο κλάδο, είναι να καταστήσει την ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, παρακολούθημα των μηχανοδηγών και το Σωματείο των άλλων στα μάτια της Διοίκησης, όπως άλλωστε προσφωνήθηκε από τον Δ/ντα Σύμβουλο στην κοπή της πίτας! Από την τελευταία ανακοίνωση διαπιστώνουμε ότι η υποταγή έγινε πλήρης προσχώρηση στις εργοδοτικές και κυβερνητικές εντολές, αφού ο συντάκτης ή εμπνεύστηκε από τα γραφόμενα στο στέκι της έλξης ή τώρα πια, τους γράφουν και τις ανακοινώσεις!!!
                                                                                                             Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
                                                                                    ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.