Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 

Ξεσηκωμός! Όλοι στους Δρόμους! 

Έξω Η Ελλάδα Από Το Νέο Ιμπεριαλιστικό Έγκλημα! 

Ούτε Γη Ούτε Νερό Στους Φονιάδες Των Λαών! 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 

17 ΑΠΡΙΛΗ στις 7 μ.μ. στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ 


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με την επίθεση των ΗΠΑ – Βρετανίας - Γαλλίας στη Συρία περνάμε σε νέα φάση κλιμάκωσης των ανταγωνισμών στην περιοχή, αλλά και γενικότερα, καθώς συγκεντρώνονται τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις, από όλες τις μεριές του κόσμου, με το χέρι στη σκανδάλη.

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που με εντολή της οι δυνάμεις των ΜΑΤ χθες επιτέθηκαν με βαναυσότητα στη νεολαία και τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην Αθήνα.

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μιλά για την Ελλάδα ως «πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας» τη στιγμή που μας βάζει στη μέση του κυκλώνα. Είναι ψέμα ότι η Ελλάδα δε συμμετέχει στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα όταν η Κυβέρνηση έχει κάνει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τα αεροπλανοφόρα και την αρμάδα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Όταν συνεργάζεται με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Όταν η Τουρκία έχει ήδη εισβάλλει σε Κύπρο και Συρία και μπαινοβγαίνει στο Αιγαίο στηριζόμενη στην ανοχή των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ που έχουν σβήσει τα σύνορα στο Αιγαίο και θέλουν να την αξιοποιήσουν εναντίον της Ρωσίας. Η στάση των Ελληνικών Κυβερνήσεων υπέρ των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ εξυπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της Ελλάδας που σαν κοράκια περιμένουν τα συμβόλαια που θα βγουν μετά την καταστροφή και τη δολοφονία των λαών.

Οι αντεργατικές πολιτικές στο εσωτερικό της κάθε χώρας πηγαίνουν παράλληλα με την εξωτερική πολιτική των προκλητικών φιλοπόλεμων δηλώσεων και των εμπορικών ανταγωνισμών, των οικονομικών πολέμων. Ο πόλεμος τους, είναι η συνέχεια της Ειρήνης τους.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα είναι κίνδυνος για τον λαό με απρόβλεπτες συνέπειες. Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας τώρα πρέπει μαζικά να ορθώσουν μέτωπο ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που δολοφονούν λαούς, αλλάζουν τα σύνορα, οδηγούν ολόκληρες χώρες και περιοχές στο χάος και την καταστροφή για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Γιουγκοσλαβία, Ουκρανία…

Απέναντι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών οι εργαζόμενοι έχουμε να αντιτάξουμε τις αξίες της φιλίας και της Αλληλεγγύης.

Αγωνιζόμαστε

Ενάντια Στην Εκμετάλλευση Και Τον Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο

Για Την Τελική Νίκη Των Λαών

Καλούμε τα Σωματεία που δραστηριοποιούνται στο Σιδηρόδρομο και την Π.Ο.Σ. να καταγγείλουν το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συμμετέχει σε αυτό, να πάρουν πρωτοβουλίες κινητοποίησης, έκφρασης αλληλεγγύης στο λαό της Συρίας και να παλέψουν για αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.