Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Στάση εργασίας κήρυξε η ΠΟΣ για την Πέμπτη 26 Απριλίου

4ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 κήρυξε η ΠΟΣ για την Πέμπτη 26 Απριλίου ενάντια στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ.

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κάνιγγος, αριθμ. 6 και εκπροσωπείται νόμιμα.Π Ρ Ο Σ


Την ανώνυμη εταιρεία, με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Σ.Ε.) Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου, αριθμ. 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.


Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ.) Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου, αριθμ. 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.


Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3, και εκπροσωπείται νόμιμα.


Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου, αριθμ. 27, και εκπροσωπείται νόμιμα.


Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Λιοσίων, αριθμ. 301, και εκπροσωπείται νόμιμα.ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΣΕ


Την Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία "Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ)", η οποία εδρεύει στην Αθήνα, - Κολοκοτρώνη 1 και Σταδίου και εκπροσωπείται νόμιμα.


Τον κο Υπουργό Οικονομικών, κο Τσακαλώτο.


Τον κο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κο Σπίρτζη.


Τον κο Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κο Μαυραγάνη.


Τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα, - Πλ.Βικτωρίας, αριθμ. 7 και εκπροσωπείται νόμιμα.

-------------------------------------------------------------------------------

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), στη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την 17η Απριλίου 2018 αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη και πραγματοποίηση 4ης ωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη 26-04-2018 και από ώρα 11.00 π.μ. έως ώρα 15.00 μ.μ. του προσωπικού που απασχολείται στον Ο.Σ.Ε. Α.Ε., την Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. σε ολόκληρο το δίκτυο.

Η απόφασή μας αυτή για απεργιακή κινητοποίηση είναι απότοκος της συντονισμένης προσπάθειας που επιχειρείται για την απεμπόληση του εθνικού πλούτου και την παράδοση όλων των αξιόλογων περιουσιακών στοιχείων της Χώρας μας με σκανδαλώδεις όρους στα χέρια ξένων "επενδυτών". Στην προσπάθεια αυτή θα μας βρίσκετε πάντα ενάντιους, θα αντισταθούμε μέχρι τέλους στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. με διαδικασίες αδιαφανείς και έναντι ευτελούς τιμήματος, αφού μοναδικός ενδιαφερόμενος για την εξαγορά είναι η ίδια η εταιρεία "ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.", ιταλικών πλέον συμφερόντων, η οποία αφού υπέβαλε μια εξευτελιστική προσφορά, καλείται να υποβάλει εκ νέου προσφορά που θα είναι σύμφωνη με την αποτίμηση της αξίας της εταιρείας (αξία, την οποία προφανώς γνωρίζει, ενδεικτικό της αδιαφανούς διαδικασίας).

--------


Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τις ανώνυμες εταιρείες με τις επωνυμίες Ο.Σ.Ε. Α.Ε., Ε.Ε.Σ.ΣΤ.Υ. Α.Ε., ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τον ΟΜΕΔ, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.Αθήνα, 18 Απριλίου 2018


Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

ΠΑΝΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.