Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Στάση Θαυμακός; Μόνο με θαύμα! (φωτορεπορτάζ)

Αυτός είναι ο νέος υπερσύγχρονος σταθμός της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, έξω από τον Θαυμακό

Ένας σταθμός με σύγχρονες εγκαταστάσεις, κάμερες και συστήματα ασφαλείας.

Ως εδώ όλα καλά. Το ερώτημα είναι…θα έχει ταξιδιώτες;

Ο συγκεκριμένος σταθμός περιλαμβάνεται στη λίστα των σταθμών στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΡΓΟΣΕ. Αυτό όμως δεν αποτελεί και δεδομένο, αφού θα πρέπει να ξεκινήσουν τα δρομολόγια για να επαληθευτεί ότι ο σταθμός εκτός από υπερσύγχρονος θα είναι και…χρήσιμος!


Οι πληροφορίες λένε πως ο σταθμός του Θαυμακού, πιθανότητα θα παραμείνει σε αδράνεια, αφού πολύ κοντά σε αυτόν βρίσκεται ο σταθμός των Παλαιοφαρσάλων και έτσι τα γρήγορα δρομολόγια δεν είναι δυνατόν να σταματούν σε δύο τόσο κοντινές στάσεις.
Με τη λειτουργία μάλιστα του «Λευκού Βέλους» του ιταλικού τρένου που θα «πιάνει» τα 250 χιλιόμετρα την ώρα, η μοναδική στάση που θα γίνεται μεταξύ Αθήνας-Θες/νικης, θα είναι στη Λάρισα.
Αν λοιπόν, ισχύουν οι πληροφορίες –εκ των έσω- τότε τι νόημα έχει να κατασκευαστεί ένας υπερσύγχρονος σταθμός και να δαπανηθούν τόσα χρήματα, για μία στάση που κινδυνεύει να μείνει χωρίς επιβάτες;
lamianow.gr

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/14/2017

    Ο συγκεκριμένος σταθμός εκτός ότι είναι πάνω σε καμπύλη, δεν έγινε για τους επιβάτες, έγινε για τους εργολαβους ��

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλη μία φαραωνική κατασκευή χωρίς νόημα (μου θυμίζει τη Νέα Φιλαδέλφεια στη γραμμή ΘΕΣ-ΑΛΕΞ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σκεφτομαι οτι 25 ατομα ειδικοι και καλοπληρωμενοι,σχεδιασαν αυτο το σταθμο,που μαλλον ειναι αχρηστος. Το κοινο μυαλο των μη ειδικων λεει οτι προκειται για στρατηγικο λαθος. Κριμα τα χρηματα που διετεθησαν 15.000.000 €

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.