Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Επιστολή της ΠΟΣ στην Διοίκηση του ΟΣΕ για το Οργανόγραμμα

Αθήνα, 18/7/ 2017
Αριθ. Πρωτ. 39478


ΠΡΟΣ: 1. Πρόεδρο ΔΣ/ΟΣΕ – κ. Γεώργιο Αποστολόπουλο.

2. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΕ – κ. Κωνσταντίνο Πετράκη.



Κύριοι,Με την ανάληψη των καθηκόντων σας πριν δεκαέξι μήνες, εκφράσατε την άποψη ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί το ισχύον Οργανόγραμμα, που ισχύει από 9-3-2012, προκειμένου να επικαιροποιηθεί και να καταστεί λειτουργικό, ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες ανάγκες.

Έκτοτε, προ ενός έτους περίπου, συστήθηκε επιτροπή 25-30 ανθρώπων, προκειμένου να καταλήξει σε ένα νέο Οργανόγραμμα με ασφυκτικές ημερομηνίες μάλιστα εντός του θέρους του 2016 και στην οποία συμμετείχε εκπρόσωπός μας ως παρατηρητής.

Μόλις την Παρασκευή 14-7-2017 και ώρα 18.30’ μας αποστείλατε για διαβούλευση την πρότασή σας, για το νέο Οργανόγραμμα, προκειμένου την Τετάρτη 19-7-2017 να σας αποστείλουμε εγγράφως τις προτάσεις μας αφού προηγηθεί παρουσίαση την Τρίτη 18-7-2017 στον 9ο όροφο του κτιρίου της Διοίκησης και υπάρξουν διευκρινήσεις σε τυχόν ερωτήματά μας.

Πέραν αυτού όμως, η πρότασή σας αποτελείται μόνο από τα διαγράμματα (πίνακες) με τις Διευθύνσεις, Υπηρεσίες και Τμήματα, χωρίς να μας αποστείλετε τις αρμοδιότητες και τα αντίστοιχα καθηκοντολόγια, πράγμα που παραδέχεστε κι εσείς στο έγγραφό σας, που προέκυψε μετά την τηλεφωνική μας επικοινωνία ότι το υλικό δεν είναι πλήρες διότι δεν έχει ετοιμαστεί ακόμη.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, για να ισχύει το νέο Οργανόγραμμα, απαιτείται η έκδοση ΦΕΚ που δεν εκδίδεται ελλιπές, μόνον με τους πίνακες αλλά με τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα για τα οποία δεν θα έχει πραγματοποιηθεί διαβούλευση όπως εκ του νόμου απαιτείται, καθότι δεν μας έχουν αποσταλεί.

Κατόπιν τούτων, ζητάμε να μας αποστείλετε πλήρες το υλικό για τη διαβούλευση όταν θα είναι έτοιμο κι εμείς από πλευράς μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια συντόμευσης του εύλογου χρόνου που προβλέπεται παρά το ότι είναι ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια, ενώ υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος που παρήλθε άκαρπος.



Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γενικός Γραμματέας


ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ                                   ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.