Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΠΟΣ: Να αποσυρθεί το θέμα που αφορά το Οργανόγραμμα από το Δ.Σ του ΟΣΕ

ΠΡΟΣ: 1. Πρόεδρο ΔΣ/ΟΣΕ – κ. Γεώργιο Αποστολόπουλο.
              2. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΕ – κ. Κωνσταντίνο Πετράκη.
              3. Μέλη ΔΣ/ΟΣΕ.


Κύριοι,

          Την Πέμπτη 20/7/2017 συνεδριάζει το Δ.Σ. του ΟΣΕ και το 4ο
θέμα είναι το Οργανόγραμμα. Όπως πληροφορηθήκαμε από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, στο συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχει εισήγηση παρά μόνο τα διαγράμματα (πίνακες) του Οργανογράμματος τα οποία έχετε αποστείλει σε εμάς.
Όπως γνωρίζετε το Οργανόγραμμα που υφίσταται στον ΟΣΕ καθορίζεται με το ΦΕΚ 3372/19-10-2016 - Τεύχος Β’,  το οποίο εμπεριέχει τις Ο.Θ., τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα και ισχύει έως ότου και όταν υπάρξει αντικατάστασή του από άλλο ΦΕΚ που θα εμπεριέχει όλα τα προαναφερόμενα (Ο.Θ. – αρμοδιότητες - καθήκοντα). Όπως νομικά προβλέπεται για να εκδοθεί ΦΕΚ νέου Οργανογράμματος είναι απαραίτητο πριν την ψήφιση του Οργανογράμματος από το Δ.Σ. να προηγηθεί διαβούλευση η οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί διότι δεν έχουν σταλεί τα πλήρη στοιχεία (παρά μόνο το διάγραμμα), γεγονός που παραδέχεστε κι εσείς στο email που μας στείλατε καθότι δεν έχουν ετοιμαστεί ακόμη. Το γεγονός επιβεβαιώνεται και από τη μη ύπαρξή τους στο θέμα που εισάγεται στο Δ.Σ. χωρίς σχετική εισήγηση.
Πέρα από τη νομιμότητα της συζήτησης του θέματος από το Δ.Σ. καθότι η εισήγηση απαιτεί συγκεκριμένο χρόνο κοινοποίησης προ της πραγματοποίησης του Δ.Σ. αναρωτούμεθα τι ακριβώς θα αποφασίσετε, με βάση ποια εισήγηση και ποια η νομική ισχύ της όποιας απόφασης του Δ.Σ. εφόσον δεν έχει προηγηθεί διαβούλευση με δική σας υπαιτιότητα.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών με πολύ καλή διάθεση αντιλαμβανόμενη τον πιεστικό χρόνο, δέχθηκε να μειώσει τον εύλογο χρόνο διαπραγμάτευσης που προβλέπεται εφόσον μας αποστείλετε όλα τα στοιχεία, προκειμένου να συμβάλλει στη λύση του προβλήματος, γεγονός που αναφέρουμε στο προηγούμενο έγγραφό μας με αριθ.πρωτ. 39478/18-7-2017.
Για όλους τους ανωτέρω λόγους και προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, ζητάμε την απόσυρση του συγκεκριμένου θέματος από την Ημερήσια Διάταξη του Δ.Σ. αποδεικνύοντας συγχρόνως ότι προτίθεστε να πάρετε υπ’ όψιν τις θέσεις μας.
Σε διαφορετική περίπτωση, για πολλές άλλες λεπτομέρειες που δεν μπορούν να αναλυθούν σε αυτό το κείμενο θα τεθούν από μέρους μας υπ’ όψιν των μελών του Δ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί.
Μετά από αυτά, αναμένουμε να αποσύρετε αυτό το θέμα από την Ημερήσια Διάταξη του Δ.Σ. -



      Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας



           ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.