Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Ενότητα: Ανάγκη η αποκατάσταση της νομιμότητας στη διοίκηση της ΓΣΕΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ενοτητα γσεεΠρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην διοίκηση της ΓΣΕΕ αναλαμβάνει η ΕΝΟΤΗΤΑ.
Όπως αποφάσισε ομόφωνα η Διοικούσα Επιτροπή της παράταξης θα προσφύγει στην δικαιοσύνη με στόχο την επιστροφή στην νομιμότητα με την απομάκρυνση "συνδικαλιστών" που εμφανίζονται στη διοίκηση της ΓΣΕΕ ως εργαζόμενοι ενώ εδώ και πολλά χρόνια είναι συνταξιούχοι!!
Σε σχετική ανακοίνωση η ΕΝΟΤΗΤΑ τονίζει ότι "ήρθε η ώρα να σπάσουμε την ομερτά που καλύπτει τέτοια φαινόμενα και απαξιώνει το συνδικαλιστικό κίνημα στα μάτια των εργαζομένων".
Ένα απλό παράδειγμα αυτής της απόλυτης σιωπής που επικρατεί στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι οι παλαιές συνδικαλιστικές δυνάμεις που στο προσκήνιο εμφανίζονται τάχα να δίνουν ιδεολογικές μάχες και να συγκρούονται μεταξύ τους, με μόνο στόχο να συγκρατήσουν μια εκλογική πελατεία, ενώ στο παρασκήνιο προκειμένου να κρατήσουν τις καρέκλες τους εξαφανίζουν συνέδρους και ανταλλάσσουν ψήφους σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Πρόσφατο παράδειγμα οι εκλογές στην Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ όπου η ΔΑΚΕ για την ανάδειξη εκπροσώπων στη ΓΣΕΕ δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο στηρίζοντας με απόλυτο τρόπο το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ!!!
Αυτές οι λογικές παραπλάνησης των εργαζόμενων και παραποίησης της αλήθειας πρέπει να τελειώσουν τώρα και θα τελειώσουν τώρα!
ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑ
Στην συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής έγινε αποτίμηση της πορείας της παράταξης, με αφορμή την συμπλήρωση του πρώτου μήνα παρουσίας στο συνδικαλιστικό τοπίο της.
Η ΕΝΟΤΗΤΑ δημιουργήθηκε με μόνο στόχο να αλλάξει τη δομή του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα και όπως χαρακτηριστικά σημειώθηκε "θέλουμε να εδραιώσουμε ένα νέο συνδικαλιστικό μοντέλο που θα λειτουργεί με αξιοκρατία, δικαιοσύνη, κοινωνική αλληλεγγύη, απαλλαγμένο από κομματικές εξαρτήσεις στα πλαίσια μιας σύγχρονης ελεύθερης ευρωπαϊκής δομής. Μετά τη δημοσιοποίηση της ιδρυτικής μας διακήρυξης αλλά και των ονομάτων των συνδικαλιστικών στελεχών που την δημιούργησαν, οι προσχωρήσεις εκπροσώπων και απλών εργαζόμενων από όλους τους κλάδους έλαβαν μορφή χιονοστιβάδας. Αυτή η μεγάλη στήριξη από τους απλούς εργαζόμενους, που ζητούν από εμάς να αλλάξουμε τα πάντα στο συνδικαλιστικό στερέωμα, εκφράστηκε με πρωτοφανή ποσοστά στις πρώτες εκλογικές αναμετρήσεις στους χώρους δουλειάς. Χωρίς συγκροτημένη οργανωτική δομή, χωρίς μέσα και πόρους δώσαμε τις πρώτες μάχες και δικαιωθήκαμε για τις επιλογές μας.
Η πρεμιέρα της παράταξης έγινε στις εκλογές του Συλλόγου Τεχνικών Υπαλλήλων ΕΥΔΑΠ όπου η ΕΝΟΤΗΤΑ έλαβε ποσοστό 54,5%!!
Τη σκυτάλη πήραν οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ που την ανέδειξαν πρώτη δύναμη στην Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ με ποσοστό 42%!!
Στις εκλογές στην Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ και η παράταξή αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με ποσοστό 36,45%.
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Η ΕΝΟΤΗΤΑ εντός των ημερών θα δημοσιοποιήσει το σύγχρονο κανονισμό (καταστατικό) λειτουργίας της.
Παράλληλα αποφασίσθηκε η πραγματοποίηση του πρώτου εκλογικού-συνεδρίου της τον Οκτώβριο του 2017.
Τις επόμενες ημέρες η παράταξη θα ζητήσει συνάντηση με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων αλλά και εκπροσώπους εργοδοτικών φορέων προκειμένου, δημόσια πλέον, να ενημερώσει για τις θέσεις της σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.
Τέλος η ΕΝΟΤΗΤΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες απέναντι στη συνειδητή προσπάθεια διάλυσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Τα ΕΛΤΑ ήταν και παραμένουν ισχυρά στη συνείδηση όλων των πολιτών και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.