Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Αυτά είναι τα ΤΕΙΧΗ που φοβούνται οι πατρινοί ότι θα σηκώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το νέο τρένο, ως την Κανελλοπούλου- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ


Η περιμετρική διέλευση ή η υπογειοποίηση σε όλη την έκταση του Καλλικρατικού Δήμου Πατρέων, είναι η μόνη λύση που εξυπηρετεί το λαό και την πόλη. Αυτή είναι η θέση της Δημοτικής Αρχης και των κατοίκων των περιόχων από τις οποίες θα διέλθει ο νέος σιδηρόδρομος. Μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή δεν αποκλείονται το επόμενο διάστημα, δυναμικές κινητοποιήσεις.
Αναστάτωση στους κατοίκους του Καστελόκαμπου της Πάτρας έχουν προκαλέσει οι σχεδιασμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ για την υπέργεια διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής από την περιοχή τους. Και αυτό διότι, εκτιμούν ότι θα υψωθούν τείχη πέντε και πλέον μέτρων στη συνοικία, τα οποία θα χωρίσουν στα δυο την περιοχή και θα αλλοιώσουν την περιοχή.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Καστελοκάμπου Γιάννης Κανελόπουλος μίλησε στο thebest.gr και επίσης μας έδειξε φωτογραφίες που οι ίδιοι τράβηξαν στο Διακοπτό για να διαπιστώσουν το μέγεθος του προβλήματος που έρχεται και στην Πάτρα, αν παραμείνει η χάραξη ως έχει.
Αξίζει να αναφέρουμε πως τα τείχη θα είναι ακόμη πιο ψηλά - περίπου άλλο 1,5 μέτρο- καθώς στις εικόνες που βλέπετε δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί και τα διάφανα ηχοπετάσματα απο συνθετικό πλαστικό υλικό.
Το πρωί της Κυριακής έγινε συνέλευση των κατοίκων του Κατελόκαμπου, όπου εκφράστηκαν φόβοι για το τι μέλλει γενέσθαι και εκφράστηκαν προβληματισμοί για τη σχεδιαζόμενη διέλευση του τρένου. Μάλιστα, οι κάτοικοι είδαν φωτογραφίες από το Διακοπτό, όπου ήδη έχουν γίνει οι εργασίες διέλευσης του τρένου, όπου έχουν υψωθεί τείχη ύψους πέντε μέτρων.
Οι κάτοικοι του Καστελόκαμπου, τάχθηκαν με τις θέσεις της δημοτικής Αρχής της Πάτρας, η οποία έχει ζητήσει από το Υπουργείο Υποδομών, είτε την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, είτε τη διέλευση του τρένου περιμετρικά της πόλης.
Μάλιστα, δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως ο αποκλεισμός δρόμων και η προσφυγή στη Δικαιοσύνη, σε περίπτωση που δεν εισακουστούν από το Υπουργείο και την ΕΡΓΟΣΕ.
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.