Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Τώρα Ευκλείδη θα παραιτηθείς; Όταν ο Τσακαλώτος απειλούσε με παραίτηση αν πέσει το αφορολόγητο κάτω από 9.100 ευρώ

tsakalotos-1-634x330Άλλη μία "κόκκινη γραμμή" της κυβέρνησης που έγινε ....ροζ.
Τίτλοι τέλους στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές, με τη συμφωνία τελικά να κλείνει μεταξύ άλλων και με «πετσόκομμα» στο αφορολόγητο, το
οποίο θα φτάσει τα 5.685 ευρώ!
Αξίζει όμως να θυμηθεί τι έλεγε κανείς μόλις πριν ένα χρόνο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, όταν τον Απρίλιο του 2016 απειλούσε ότι θα παραιτηθεί και θα καταψηφίσει, εάν το αφορολόγητο πέσει κάτω από τα 9.100 ευρώ.
Όπως έγραφαν τότε τα «Νέα» και η Βούλα Κεχαγιά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θα επανεξετάσει την παραμονή του στην κυβέρνηση, εάν παραβιαστούν σοβαρές κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσης, όπως η διαφύλαξη του αφορολόγητου ορίου.
Ειδικότερα, όπως έγραφε η εφημερίδα ο Τσακαλώτος έβαλε στους δανειστές και προσωπικό βέτο για αφορολόγητο, λέγοντας στην εκπρόσωπο του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου την οποία κοίταζε… επίμονα: «Αν πέσει κάτω από τα 9.100 ευρώ το αφορολόγητο εγώ θα πάω στο Μαξίμου και θα παραιτηθώ στον Τσίπρα. Μετά θα πάω στη Βουλή και θα καταψηφίσω».
Αξίζει επίσης να θυμηθεί και το παρακάτω απόσπασμα τη συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Οικονομικών τον Απρίλιο του 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.