Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

ΠΕΠΕ: Να αποσυρθεί η εγκύκλιος για τους ελιγμούς ζητάει με επιστολή της

Κύριε Διευθυντά,

Με την υπ΄αριθ. 769/17/18 εγκύκλιό σας με θέμα «υπηρεσίες ελιγμών και εφεδρείες» αναφέρεστε στις υπηρεσίες ελιγμών και
εφεδρείες στις ώρες παράδοσης και παραλαβής συρμών (ανά κατηγορία τροχαίου υλικού) ενώ διατυπώνετε - για ποιο λόγο άραγε – ότι, ο χρόνος κατά τον οποίο ο μηχανοδηγός εκτελεί υπηρεσία επιβάτη, δεν αποτελεί χρόνο μηχανοδήγησης κάτι που ήδη ισχύει.
Γνωρίζετε καλά ότι οι μηχανοδηγοί λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού, υπερβάλλουν καθημερινά εαυτόν για να καλυφθεί το επιβατικό και εμπορικό έργο της εταιρείας σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον (υποδομή, τροχαίο υλικό). Με την εγκύκλιο προστίθεται γραφική δουλειά στο μηχανοδηγό, ενώ είναι ήδη επιφορτισμένος με τους ελιγμούς.
Θεωρούμε ότι δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος για την έκδοση της αναφερόμενης εγκυκλίου, καθώς τα θέματα αυτά έχουν ρυθμιστεί σε παρελθόντα χρόνο και το Σωματείο μας δεν διαπραγματεύεται /συζητά την οποιαδήποτε τροποποίησή τους.
Θεωρούμε λοιπόν, ότι η εγκύκλιος αυτή μόνο αναστάτωση στο προσωπικό επέφερε και για το λόγο αυτό σας καλούμε να την αποσύρετε άμεσα.
Επίσης, επανερχόμαστε στο αίτημά μας και ζητάμε την υλοποίηση της πρότασής μας για την εργασία των περιφερειακών μηχανοστασίων με τη λογική της επικάλυψης για την άμεση αντιμετώπιση των τοπικών προβλήματα.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
      Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας


        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ                        ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.