Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Καταγγέλλουν και μετά υπογράφουν...

Αποτέλεσμα εικόνας για και μετα υπογραφουν
Σε μία στοιχειωδώς ευνομούμενη πολιτεία, μετά τις καταγγελίες ενός υπουργού ότι κάποια βαποράκια ντόπιων και ξένων συμφερόντων έχουν φτιάξει έναν στημένο
διαγωνισμό από τον οποίο το κράτος θα χάσει μεγάλα περιουσιακά στοιχεία και τις μισές παραγωγικές μονάδες ενέργειας θα συνέβαιναν δύο πράγματα.
Γράφει ο  Πάνος Αμυράς
Πρώτον ο πρωθυπουργός θα καλούσε τον υπουργό στο γραφείο του και θα του ζητούσε να προσκομίσει όλα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν τις καταγγελίες για τον στημένο διαγωνισμό. Εάν δεν είχε επαρκή στοιχεία ο υπουργός, τότε θα έπρεπε ή να ανακαλέσει ή να παραιτηθεί από τη θέση του. Εάν πάλι ο υπουργός επέμενε στις καταγγελίες του αλλά ο πολιτικός του προϊστάμενος δεν τις αποδεχόταν η οδός της παραίτησης θα ήταν και πάλι μονόδρομος
Δεύτερον η Δικαιοσύνη θα έπρεπε να παρέμβει αμέσως και να καλέσει τον υπουργό για εξηγήσεις σχετικά με τον επίμαχο διαγωνισμό ξεκινώντας ενδελεχή έρευνα.
Στην περίπτωση των καταγγελιών του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη δεν έχει σημειωθεί το παραμικρό. Ο κ. Σκουρλέτης κατήγγειλε στον Σκάι ότι ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση των μονάδων της ΔΕΗ είναι στημένος γιατί μοιάζει «με μία παρτίδα χαρτιά όπου παίζεις και σου έχουν πει εξαρχής ότι το πρωί θα έχεις χάσει τα μισά σου λεφτά». Ο ίδιος κατήγγειλε ότι στελέχη των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών λειτουργούν σαν βαποράκια συμφερόντων και όμως δεν έχει κουνηθεί φύλλο. Μάλιστα για να μην υπάρχει καμία κομματική παρεξήγηση ο κ. Σκουρλέτης αφήνει να εννοηθεί ότι τελικά θα ψηφίσει τη συμφωνία, δηλαδή θα «νομιμοποιήσει» έναν στημένο διαγωνισμό.
Πρόκειται για ρεσιτάλ υποκρισίας συνολικά από την κυβέρνηση που υπογράφει καταγγέλλοντας όχι μόνο την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αλλά και τα επώδυνα μέτρα σε φόρους και συντάξεις, με σκοπό να δείξει ότι έπεσε ηρωικώς μαχόμενη.
Ωστόσο επειδή στην αγορά ενέργειας τα συμφέροντα είναι θηριώδη και οι παίκτες δεν είναι «αγγελικά πλασμένοι» απαιτείται πλήρης διαφάνεια στη διαδικασία πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ. Εως τώρα η κυβέρνηση δεν έχει δώσει δείγματα γραφής για το πώς θα πουλήσει σε ιδιώτες το 40% του δυναμικού της ΔΕΗ και τι θα γίνει με τους εργαζόμενους στις μονάδες που θα ιδιωτικοποιηθούν.
ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μίλησε σχεδόν για όλα στις «Ιστορίες» τους Σκάι και στους Παύλο Τσίμα και Σία Κοσιώνη, όμως δεν έκανε καμία αυτοκριτική για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του. Επί των ημερών του η διαφθορά πήρε θεσμικό χαρακτήρα, οι εθνικοί προμηθευτές και εργολάβοι ανέλαβαν τα ηνία της αγοράς και οι «λαδοπόντικες» μπαινόβγαιναν στα κυβερνητικά κτίρια με χρυσοφόρες συμβάσεις. Εάν ο κ. Σημίτης είχε αντιμετωπίσει τη διαφθορά θα μπορούσε η Ελλάδα να είχε πάρει άλλο δρόμο ανάπτυξης και όχι αυτόν της επίπλαστης ευημερίας.
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Η κυβέρνηση έχει περάσει σε άλλη «πίστα» την εξαπάτηση των πολιτών. Μετά το τέλος της λιτότητας και την έξοδο από την κρίση που είχε προαναγγείλει ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο Star δήλωσε ότι θα έχουμε τόσο θετική συμφωνία για τα εργασιακά που οι βουλευτές θα την ψηφίζουν σχεδόν πανηγυρίζοντας. Αφού είναι τόσο σίγουροι για το περιεχόμενο της συμφωνίας θα ήταν καλό για τα μέλη της κυβέρνησης μετά την ψήφιση του «πολυνομοσχεδίου» να κατέβουν στην πλατεία Συντάγματος για να αναβιώσουν οι χοροί του δημοψηφίσματος.
eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.