Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

"Δάκρυα χαράς". Αλέξη δεν μας πούλησες ΠΟΤΕ !


Χωρίς δάκρυα , χωρίς την παρουσία Σπρίτζη , το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που
φέρει και επίσημα την υπογραφή από τους νέο φιλελεύθερους Ταλιμπάν της δήθεν αριστεράς , η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει όνομα και επίθετο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ  .


Χωρίς την παρουσία κυβερνητικών στελεχών και δημοσιογράφων υπεγράφη χθες η οριστική σύμβαση πώλησης του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ολοκληρώθηκε χωρίς δημοσιότητα και τυμπανοκρουσίες, κυρίως εξαιτίας της ενοχικής στάσης που τηρούν κυβερνητικά στελέχη. 

Στην τελετή της υπογραφής της αγοραπωλησίας του 100% παρέστη η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Παναγιώτη Θεοχάρη και τον διευθύνοντα σύμβουλο Φίλιππο Τσαλίδη. Ωστόσο, δεν παρέστη κανένα μέλος της κυβέρνησης, παρόλο που επρόκειτο για σημαντική αποκρατικοποίηση, η οποία θα δώσει νέα ώθηση στις σιδηροδρομικές μεταφορές της χώρας.


Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο ΤΑΙΠΕΔ, δεν κλήθηκε κανένας κυβερνητικός παράγοντας. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η τακτική αυτή ακολουθήθηκε σε όλες τις αντίστοιχες υπογραφές συμβάσεων πώλησης, παραχώρησης κ.λπ. περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, όπως ήταν η σύμβαση παραχώρησης της εκμετάλλευσης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Εξαίρεση αποτέλεσε η σύμβαση πώληση του 67% του ΟΛΠ, στην οποία είχε κληθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Προφανώς, τα κυβερνητικά στελέχη δεν κλήθηκαν στην τελετή υπογραφής, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι δεν επρόκειτο να ανταποκριθούν. Είναι προφανές ότι κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν θέλει να παρευρίσκεται σε τέτοιου είδους διαδικασίες, πόσο δε μάλλον όταν κατά καιρούς έχουν ταχθεί κατά των αποκρατικοποιήσεων. Ενα κυβερνητικό στέλεχος που θα μπορούσε να συμμετάσχει στη χθεσινή διαδικασία ήταν ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος έχει ταχθεί με θρησκευτικό φανατισμό κατά της αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ο τελευταίος, πάντως, ούτως ή άλλως χθες απουσίαζε σε επίσκεψη στην Ρωσία και εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να συμμετάσχει.

Απόσπασμα από ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.