Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση της ΠΑΣΚ για τις εκλογές στον Λαρισαϊκό

ΠΑΣΚ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΜΑΙΟΣ 2016
Συνάδελφοι,
          Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού εξαπάτησε τον ελληνικό λαό τάζοντας τα πάντα στους πάντες, ενώ γνώριζε ότι τίποτα από αυτά που έταξε δεν θα πραγματοποιηθεί, υφάρπαξε την ψήφο του λαού. Μετά από 16 μήνες δήθεν
αριστερής διακυβέρνησης εξανέμισε κάθε απόθεμα ελπίδας αποδεικνύοντας περίτρανα ότι το νέο, προοδευτικό και αδιάφθορο πρόσωπο που εμφάνιζε δεν είναι τίποτα άλλο από τα υπολείμματα του πιο σάπιου τμήματος ενός πολιτικού συστήματος που ανέχεται μια ολιγάριθμη κοινωνική ελίτ να καταδυναστεύει τη χώρα εδώ και δεκαετίες.
        Με την περήφανη διαπραγμάτευση φόρτωσε ένα δυσβάσταχτο λογαριασμό τον οποίο θα πληρώσει ο λαός για πολλά χρόνια. Με το όχι του δημοψηφίσματος που μετέτρεψαν σε ναι γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το 62% του ελληνικού λαού και με τα capital controls, μας οδήγησαν στο τρίτο και απεχθέστερο μνημόνιο.
      Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 o λαός τους έδωσε την εντολή να εφαρμόσουν το παράλληλο πρόγραμμα και όχι αυτά τα οποία ψήφισαν και συνεχίζουν και ψηφίζουν και εκεί αρχίζει το δράμα. Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, νομοσχέδια και σωρεία τροπολογιών, δυσβάστακτοι φόροι, σκληρά μέτρα με αποκορύφωμα το ασφαλιστικό «παντρεμένο» με το φορολογικό  και όλα αυτά επικαλυπτόμενα με μία μαύρη προπαγάνδα στο όνομα δήθεν της αριστεράς που ξεφτίλισαν.
      Πιστέψαμε ότι το ασφαλιστικό θα ακολουθούσε τη νόμιμη κοινοβουλευτική διαδικασία αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για μία ακόμα φορά μας διέψευσε επιβεβαιώνοντας ότι είναι τα «καλύτερα παιδιά» της τρόικας. Οι «καλύτεροι πελάτες» των τοκογλύφων  δανειστών. Αιτιολογία; Το ψηφισμένο νομοσχέδιο πριν το EUROGROUP  θα είναι όπλο στα χέρια της κυβέρνησης. (Σιγά μην σκίσουν κανένα καλσόν). Τα άρθρα του νόμου των περίπλοκων αλγόριθμων, της ασάφειας για το ύψος της σύνταξης που διαφέρει τις μονές από τις ζυγές μέρες του μήνα, έρχεται να επικαλύψει ο πρωθυπουργός αποποιούμενος την ευθύνη του και ρίχνοντας την στον λαό που τον ψήφισε, κοροϊδεύοντας τον διότι ήξερε το παράλληλο πρόγραμμα. Έξω από τη Βουλή επικρατεί βιαιότητα αυταρχισμός και τρομοκρατία, εφαρμόζοντας πρακτικές που οι ίδιοι κατήγγειλαν όσο ήταν αντιπολίτευση.
Συνάδελφοι,
      Στο σιδηρόδρομο στο χώρο που εργαζόμαστε αγωνιζόμενοι να επιβιώσουμε, το μόνο επίτευγμα που έχει να παρουσιάσει η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η αλλαγή των διοικήσεων μετά από 14 μήνες διακυβέρνησης. Αλίμονο στον εργαζόμενο που επιλέγει αφεντικά. Ψάχνοντας να βρούμε έστω και ένα θετικό βήμα, ανακαλύψαμε το κλάμα του υπουργού κ.Σπίρτζη που διαφωνεί όχι με τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά με τον τρόπο που αυτές πραγματοποιούνται. Τις  υπογράφει όμως.
     Βήματα βέβαια γίνονται, αλλά εις βάρος μας. Η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, η απαξίωση του σιδηροδρόμου που βιώνουμε καθημερινά, η αύξηση των ορίων ηλικίας που μεγιστοποιεί τον κίνδυνο της ύπαρξης  της εργασίας μας και τέλος αντί για σύνταξη ένα προνοιακό επίδομα μετά από 40 και πλέον χρόνια εργασίας είναι τα επιτεύγματα τους.  
            Με το πολυνομοσχέδιο των 7.500 χιλιάδων σελίδων όμως ξεπέρασαν κάθε όριο υποκρισίας. Ο ΟΣΕ μαζί με όλες τις μεταφορές εντάσσεται στο νέο Ταμείο «αξιοποίησης» με όσα από αυτό συνεπάγονται. Η Θάτσερ ωχριά μπροστά τους. Η ξεφτίλα ολοκληρώνεται με το άρθρο 231 όπου καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της ΕΕΣΣΤΥ προς όφελος των αγοραστών.    
         Η ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου και από την επερχόμενη!!! και πολλά υποσχόμενη!!! ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ καταδεικνύει περίτρανα ότι ο μόνος δρόμος των εργαζομένων είναι η συσπείρωση γύρω από τα συνδικάτα, απομονώνοντας τη λογική του κυβερνητικού συνδικαλιστή τόσο των επερχόμενων όσο και των νεόκοπων που έχουν το θράσος να μας κουνάνε το δάχτυλο. Κατά τ’ άλλα «ευτυχώς που ξεμπερδέψαμε με το παλιό».
  
Ακολουθεί το  σιδηροδρομικό νομοσχέδιο που ολοκληρώνει την απελευθέρωση, βάζοντας ταφόπλακα στον ενιαίο δημόσιο σιδηρόδρομο που τάχα υποστηρίζουν.
            Οι σιδηροδρομικοί ακόμα περιμένουν για τη Σ.Σ.Ε. Ο Διευθύνων Σύμβουλος καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΣΕ έχουν όμως χρόνο να κάνουν συγκεντρώσεις στη Λάρισα,  στη Θεσσαλονίκη και στη Λαμία ακολουθούμενοι από τους νεόκοπους κυβερνητικούς συνδικαλιστές του Δικτύου Σιδηροδρομικών. Πρόκειται για ωμή παρέμβασή τους στις εκλογές του Σ.Σ.Λαρισαικού και του Σ.Σ.Β.Ε. προάγοντας μια συγκεκαλυμμένη νέα θεώρηση των πραγμάτων όπως και η προτροπή του συμβούλου να τον ενημερώσουν οι συνάδελφοι στο προσωπικό του e-mail. Νέα ήθη δημιουργίας προθύμων ενημέρωσης, στο όνομα της αριστεράς.
      Οι νεόκοποι συνδικαλιστές του Δικτύου Σιδηροδρομικών δεν θα μπορούσαν βέβαια να διαφωνούν με αυτά. Μας προέτρεπαν μάλιστα να μην ψηφίζουμε αυτούς που «καταστρέφουν» την ζωή μας, δηλαδή την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά να ψηφίζουμε το Δίκτυο Σιδηροδρομικών που οι συνδικαλιστές του έχουν την τιμή να είναι και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή όμως δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν, επιδίδονται στη μαύρη προπαγάνδα και λασπολογία μέσα από τον προβοκατόρικο, κομματικό ιστότοπο του «ψεύδους», αποκρύπτοντας επιμελώς την υποστήριξη που παρέχουν στο κόμμα τους. Επιλέγουν κρυπτόμενοι να  κινούνται στο σκοτάδι και σε μεμονωμένους συναδέλφους άλλοτε τάζοντας και άλλοτε προειδοποιώντας  ειδικά τώρα που οι διοικήσεις είναι «δικές τους» με σκοπό τη δημιουργία κομματικού στρατού που θα εξυπηρετεί ιδιοτελή κομματικά οφίτσια και εξουσία. Η απόλυτη έννοια του οπορτουνισμού. Δεν έχουν το θάρρος να μας αντιμετωπίσουν στους μαζικούς χώρους ούτε εμάς ούτε τους εργαζόμενους.

     Η ΠΑΣΚ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ αυτόνομη χωρίς κομματικές κηδεμονίες ήταν είναι και θα είναι υπεύθυνη και κυρίαρχη στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αυτό είναι αποτέλεσμα της επιλογής των εργαζομένων που αναγνωρίζουν την υπεύθυνη στάση μας απέναντι τους, που δεν υπέκυψαν στις πιέσεις και την τρομοκρατία και άντεξαν στην καταιγίδα της μαύρης προπαγάνδας.
     Αγωνιζόμαστε για τους εργαζόμενους μαζί με τους εργαζόμενους αποκαλύπτοντας καθημερινά τις γκεμπελίστικες πρακτικές τους που είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων εξυπηρετώντας τα κομματικά τους συμφέροντα.
Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με υπομονή και επιμονή χωρίς υποσχέσεις και μεγαλοστομίες.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν και να αγωνιστούν μαζί με την Π.Ο.Σ. και τα Σωματεία για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας, των εργασιακών μας σχέσεων, της εργασίας μας, για υπογραφή Σ.Σ.Ε. που είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε.

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΝΙΑΙΟ – ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ.


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.