Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

24ωρο λουκέτο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ

Νεκρώνει σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στην πρώτη 24ωρη απεργία του 2015 που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Τα συνδικάτα μετρούν τις δυνάμεις τους και καλούν σε κινητοποιήσεις απέναντι στις
δύσκολες αποφάσεις τις οποίες πρέπει να λάβει η κυβέρνηση το αμέσως επόμενο διάστημα. Στο στόχαστρο μπαίνει κατά κύριο λόγο η σαρωτική ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που βρίσκεται επί θύραις και αναμένεται να πλήξει εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους, όπως επίσης οι ανατροπές στη φορολογία, ο ΕΝΦΙΑ, τα «κόκκινα δάνεια» κ.ά.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ, ενώ απόφαση για απεργία έλαβε και η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, όπως και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία. Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.
Μετρό
Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν όλο το 24ωρο οι συρμοί του μετρό στην Αθήνα, τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις εννιά το πρωί και από τις εννιά το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το τραμ δεν θα λειτουργήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις τέσσερις το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας. Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στους δήμους, στη ΔΕΗ, στα ασφαλιστικά ταμεία, στον τουρισμό και τον επισιτισμό κ.ά. Επίσης, λόγω της απεργίας της ΟΣΥΠΑ ακυρώνονται πτήσεις κυρίως προς περιφερειακά αεροδρόμια. Η ΓΣΕΕ καλεί στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην Αθήνα στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, κάνοντας λόγο για τη «μητέρα των μαχών απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της ελληνικής κοινωνίας».
Συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας στις 10.30 το πρωί προγραμματίζει το ΠΑΜΕ. Στις κινητοποιήσεις καλούν και εργοδοτικές οργανώσεις. Η ΓΣΕΒΕΕ καλεί σε κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων και σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Το ΔΣ της ΕΣΕΕ αποφάσισε τη συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στην απεργία, αλλά οι κατά τόπους σύλλογοι είναι αυτοί που θα αποφασίσουν αν θα κλείσουν ή όχι τα μαγαζιά τους.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.