Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση από την Συνεξέλιξη


Συνάδελφοι,
Καλούμε την Νέα Έλξη να αντιληφθεί ότι η ΠΕΠΕ είναι Σωματείο και οι εκπρόσωποι της σε αυτό συνδικαλιστές και όχι Κυβερνητικοί εκπρόσωποι.
Η Νέα Έλξη διαφώνησε -όπως αναφέρει - με τα περισσότερα
κομμάτια (;) μιας  ανακοίνωσης που ζητούσε να αποσυρθούν   αντεργατικές ρυθμίσεις τις οποίες καταγγέλλουν κορυφαίοι εργατολόγοι, Σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες και που τα κατά γενική παραδοχή οδηγούν στην εξαθλίωση, τις απολύσεις και την οικονομική ύφεση.
Η Νέα Έλξη διαφώνησε με προτάσεις του Σωματείου μας που θα μπορούσαν να δώσουν διέξοδο σε εκατομμύρια συμπολιτών μας που πλήττονται. Η αλληλεγγύη είναι άγνωστη λέξη για τους εκπροσώπους της.
Η Νέα Έλξη διαφώνησε και δεν όπως πάντα κατέθεσε ΚΑΜΙΑ πρόταση. Ζήτησε να δούμε την..Διοίκηση, χωρίς να καταθέσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ πρόταση.
Η Νέα Έλξη διαφώνησε γιατί θεωρεί αυτά τα μέτρα αναγκαία και  τάχα «προσωρινά». Την περίοδο 2012-2015 όταν και είχε την ευθύνη του Σωματείου, διαβεβαίωνε τους μηχανοδηγούς ότι τα μέτρα που ψηφίζονταν τότε «δεν τους αφορούν» και πως θα «εξαιρούμαστε» από αυτά. Το τι συνέβη τότε το γνωρίζουμε ΟΛΟΙ και ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ.  
Έκτοτε οι μηχανοδηγοί έχουμε αποφασίσει ότι δεν χρειαζόμαστε  Κυβερνητικούς εκπροσώπους να ηγούνται της ΠΕΠΕ και ασφαλώς το Σωματείο μας  δεν θα εκχωρήσει σε κανένα - Δευτεροβάθμιο ή Τριτοβάθμιο Όργανο- την αντιπροσώπευση των μηχανοδηγών για οποιοδήποτε πρόβλημα. Οι μηχανοδηγοί δεν θα ξαναγίνουν ετερόφωτοι.
 Στην Νέα Έλξη εφόσον στηρίζουν την αναστολή των Συμβάσεων Εργασίας ως θετικό μέτρο στήριξης, ας δηλώσουν οι εκπρόσωποι τους εθελοντές ΑΝ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφασίσει να αξιοποιήσει την δυνατότητα που τις δίνει η Κυβέρνηση. Άλλωστε αυτές τις μέρες αντί να ενισχύει την Δημόσια Υγεία, η Κυβέρνηση ψάχνει… εθελοντές για το ΕΣΥ και πληρώνει ΔΙΠΛΑ στους ιδιώτες την κάθε κλίνη ΜΕΘ, αντί να την επιτάσσει (όπως κάνει στους εργαζόμενους).
Όσοι νομίζουν ότι αυτά τα μέτρα δεν τους επηρεάζουν άμεσα (μέλη των οικογενειών τους) είτε ότι μακροπρόθεσμα δεν θα επηρεάσουν εμάς τους ίδιους με την οικονομική ύφεση που θα ακολουθήσει εξαιτίας τους, είναι βαθιά νυχτωμένοι και κομματικά πωρωμένοι –τουλάχιστο-.
Εμείς διαβεβαιώνουμε τους μηχανοδηγούς κοιτάζοντας τα μάτια, ότι θα κάνουμε ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους.
Αυτές τις μέρες ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, προσέχουμε την υγεία μας και τους διπλανούς μας, τηρούμε αυστηρά τα μέτρα προστασίας όταν εργαζόμαστε.

+ΣυνΕξέλιξη – Μάρτιος 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.