Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Σλοβενία και Τσεχία ενώνουν δυνάμεις στις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές

Σλοβενία και Τσεχία ενώνουν δυνάμεις στις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές. Το εποπτικό συμβούλιο της σλοβενικής κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμου Slovenske Železnice ενέκρινε την στρατηγική συνεργασία μεταξύ του τμήματος εμπορευματικών μεταφορών SŽ-Tovorni Promet και του τσεχικού ομίλου ενέργειας, υποδομών και logistics EP Holding.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Οι πλήρεις λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, ωστόσο η SŽ Group θα διαθέτει ποσοστό 51% και η EP Holding 49%.

Η σλοβενική εταιρεία σιδηροδρόμων υποχρεούται νομικά να διατηρήσει τουλάχιστον 50% συν μία μετοχή σε όλες τις εταιρείες της και έτσι το κράτος θα παραμείνει ο πλειοψηφικός ιδιοκτήτης της σιδηροδρομικής εμπορευματικής εταιρείας.

Η διαδικασία εύρεσης συνεργάτη για την SŽ-Tovorni Promet ξεκίνησε το 2017. Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου SŽ, Dušan Mes επανειλημμένα ανέφερε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί μια κορυφαία εταιρεία εφοδιαστικής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η οποία θα ήταν ανταγωνιστική, όχι μόνο στη Σλοβενία, ​​αλλά και στη Βόρεια Ιταλία, Αυστρία, Κροατία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία και στα Βαλκάνια.

Μάλιστα, προβλέπεται διπλασιασμός των κερδών εντός πέντε ετών. Η EP Holding ήταν η μόνη εταιρεία που υπέβαλε δεσμευτική προσφορά, με την πιθανή επένδυσή της να εκτιμάται ανεπίσημα μεταξύ 60 και 100 εκατ. ευρώ.

metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.