Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Μετά από 8 χρόνια «σφύριξε» τρένο στη γραμμή Κιάτο – Αίγιο. Video και φωτογραφίες από το δοκιμαστικό δρομολόγιο

Μετά από 8 χρόνια «σφύριξε» ξανά τρένο στη σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Αίγιο.
Το πρωί της Τετάρτης, η ΕΡΓΟΣΕ πραγματοποίησε το πρώτο
δοκιμαστικό δρομολόγιο, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της επιδομής της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Κιάτου – Ροδοδάφνης, παρουσία του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Θάνου Βούρδα και του γενικού γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε.
Σε πρώτη φάση θα δρομολογηθούν δρομολόγια με ντιζελοκίνητα τρένα -η έναρξη των επιβατικών δρομολογίων εκτιμάται έως το καλοκαίρι– και σε μεταγενέστερη φάση, με την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης, ηλεκτροκίνητα τρένα.
Όσο για το έργο, πρόκειται για ένα τμήμα σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 70 χλμ., που περιλαμβάνει τρεις νέους Σταθμούς σε Ξυλόκαστρο, Ακράτα και Αίγιο και έξι Στάσεις σε Διμηνιό, Λυκοποριά, Λυγιά, Παραλία Πλατάνου, Διακοπτό και Ελίκη.
Σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ, η κατασκευή της νέας σύγχρονης υποδομής περιλαμβάνει 6 σήραγγες συνολικού μήκους 11 χλμ., 8 σήραγγες διαφυγής συνολικού μήκους 1.700 μ., 19 Σιδηροδρομικές Γέφυρες, 63 Κάτω Διαβάσεις και 10 Άνω Διαβάσεις και που επιτρέπει την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων τραίνου (άνω των 200 χλμ./ω).
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από το σημερινό φωτορεπορτάζ του metaforespress.gr






Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες
metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.