Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Ευοίωνες οι προοπτικές του λιμένα Πατρών. Σύνδεση με το τρένο, κατασκευή νέου εμπορικού τμήματος

Το έργο και τη συμβολή των γυναικών κα ανδρών του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. εξήρε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, ο οποίος
συνοδεύομενος από τον Γ.Γ. του Yπουργείου Διονύση Τεμπονέρα και τον Aρχηγό του Λιμενικού Σώματος Σταμάτη Ράπτη, Αντιναύαρχο Λ.Σ., επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο της Πάτρας.
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι, στο προσεχές διάστημα, θα ανακοινωθεί η προκήρυξη για τις προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν μέχρι την αποφοίτηση των σπουδαστών που θα εισαχθούν για πρώτη φορά το 2019 στις παραγωγικές σχολές με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων.
Όπως είπε, ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί «με εγγυήσεις διαφάνειας και με την παρουσία του ΑΣΕΠ».
Ακολούθως ο υπουργός παρέστη στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας, στην οποία παρέστησαν ο πρόεδρος ου οργανισμούς Νικόλαος Κοντοές, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης.
Ο Φ. Κουβέλης αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης του Λιμανιού, σημειώνοντας τα ακόλουθα: «Το λιμάνι της Πάτρας έχει μικτό χαρακτήρα κατά συνέπεια έχει πολλαπλές δυνατότητες ανάπτυξης, ως επιβατικό, εμπορικό, τουριστικό, με ιδιαίτερη προοπτική στη μεταφορά φορτίων και αγαθών.
Είναι φανερά τα σημάδια της ανάκαμψης του λιμανιού από τη φθίνουσα πορεία του παρελθόντος.
Προωθείται η σύνδεση του νέου λιμανιού με τη νέα σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων και εντάσσεται στο κεντρικό διευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο.
Και αποτελεί επιλογή μας όσο και βεβαιότητα ότι έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα και θα συνδεθεί μέχρι το 2023.
Επίσης, προωθείται η κατασκευή του εμπορικού τμήματος στο νέο λιμένα, προϋπολογισμού δαπάνης, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.
Θέλω να επισημάνω όμως ότι η ανάπτυξη του λιμανιού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παραβλέπει ούτε την ασφάλεια ούτε την προστασία του περιβάλλοντος και όχι μόνο του θαλασσίου περιβάλλοντος, αλλά και την ευρύτερη περιοχή».
metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.