Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Προσωπική διαφορά - Τι ισχύει

Συνάδελφοι,
το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν διάφορες «φήμες»  σχετικά με την προσωπική διαφορά.
Οι «φήμες»  αυτές  θέλουν  την προσωπική
διαφορά να περικόπτεται από την 1-1-2019.

Επειδή λοιπόν αυτό δεν ισχύει θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε το τι ισχύει πραγματικά.

Η περικοπή της προσωπικής διαφοράς από 1-1-2019 αφορά μόνο τους συνταξιούχους στους οποίους η σύνταξη τους  επαναυπολογίζεται  και προκύπτει διαφορά  μεταξύ παλιάς και νέας σύνταξης. Αυτή  λοιπόν η προσωπική διαφορά, περικόπτεται μέχρι  ποσοστού 18% από 1-1-2019.

Τι ισχύει για τους μισθωτούς που αμοίβονται με το ενιαίο μισθολόγιο (στενό και ευρύτερο δημόσο τομέα);

Για τους μισθωτούς δεν υπάρχει καμία περικοπή της προσωπικής διαφοράς καθώς με το νόμο για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, ορίζονται τα εξής: (άρθρο 27):

 «Σε περίπτωση που από τις ρυθμίσεις των διατάξεων του νόμου αυτού προκύπτουν βασικός μισθός ή τακτικές μηνιαίες αποδοχές χαμηλότερες από αυτές που δικαιούνταν ο υπάλληλος στις 31.12.2015, η διαφορά διατηρείται ως προσωπική. Για τον υπολογισμό της προσωπικής διαφοράς δεν λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή παροχή και το επίδομα θέσης ευθύνης. Το επίδομα αυτό λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό της προσωπικής διαφοράς, μόνο στην περίπτωση που καταβάλλεται στις αποδοχές του υπαλλήλου τον τελευταίο μήνα πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος αλλά δεν προβλέπεται η εκ νέου χορήγηση του με την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος. Η νέα αυτή προσωπική διαφορά μειώνεται από οποιαδήποτε μελλοντική αύξηση των αποδοχών του υπάλληλου πλην της χορήγησης επιδόματος θέσης ευθύνης και της προωθημένης εξέλιξης. Τυχόν αύξηση του επιδόματος θέσης ευθύνης καταβάλλεται στο ακέραιο».
Στους υπαλλήλους που ήταν προϊστάμενοι κατά τον τελευταίο μήνα πριν από την έναρξη ισχύος του νέου νόμου, αλλά λήγει η θητεία τους και πλέον κατά τον πρώτο μήνα έναρξης ισχύος των νέων διατάξεων δεν ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου παύει και η χορήγηση του αντίστοιχου επιδόματος χωρίς να προστίθεται σε τυχόν υπάρχουσα προσωπική διαφορά ή να δημιουργεί νέα τέτοια. Στην αντίθετη περίπτωση υπάλληλος που ασκεί πρώτη φορά καθήκοντα με την έναρξη εφαρμογής του νέου νόμου λαμβάνει το αντίστοιχο επίδομα θέσης ευθύνης χωρίς αυτό να επηρεάζει τις λοιπές αποδοχές του.
Τι λέει το άρθρο 27 λοιπόν ;

Παράδειγμα
Αν ένας Μαηχανοδηγός έχει βασικό μισθό 1400 ευρώ και προσωπική διαφορά 200 ευρώ (σύνολο 1600 ευρώ)  αυτή μειώνεται αν ο υπάλληλος λάβει αύξηση.

Αν δηλαδή λάβει αύξηση 50 ευρώ στον βασικό του μισθό δηλ πάει στα 1450  η προσωπική διαφορά μειώνεται ισόποσα στα 150 ευρώ (συνολο πάλι 1600).

Η προσωπική διαφορά θα μηδενιστεί αν ο υπάλληλος ξεπεράσει τον βασικό μισθό των 1600 ευρώ και τότε και μόνο τότε θα δεί ουσιαστικές αυξήσεις στις αποδοχές.

Αυτό  λοιπόν ήταν το «κολπάκι» του ενιαίου μισθολογίου για να καθηλώσει τις αμοιβές στα ίδια επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα αφού στην ουσία δεν δίνονταν ποτέ αυξήσεις.

Στην περίπτωση μας δηλ. της ιδιωτικοποιημένης ΤΡΑΙΝΟΣΕ η προσωπική διαφορά αποτελεί μέρος των τακτικών αποδοχών που καλύπτονται από την ΣΣΕ που είναι ακόμα σε ισχύ.

ΤΟ  blog των Μηχανοδηγών ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.