Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Κοινό Δελτίο Τύπου ΠΕΠΕ & ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ
                                                                                                           Αθήνα, 09/07/2018
                                                        
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων μας ,εκπροσωπώντας πάνω από 650 σιδηροδρομικούς και  όντας από τα πλέον ενεργά
Πρωτοβάθμια Σωματεία, καλούν την Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, να επανεξετάσει την  πλειοψηφική της απόφαση για τις επερχόμενες  κινητοποιήσεις, καθώς, μετά την πρόσκληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε διάλογο για τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν τους συναδέλφους στην τεχνική βάση ,θεωρούμε ότι ξεκινά ο διάλογος για να  εκλείψουν οι ουσιαστικοί λόγοι για αυτές .
Τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκονται στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας διετούς ΣΣΕ, συζητώντας την πρόταση που κατέθεσε η Διοίκηση της, γεγονός που αποτελεί απτή απόδειξη για την διατήρηση του συλλογικού δικαίου στην εταιρεία.
Παράλληλα σε εξέλιξη και σε θετικό κλίμα βρίσκεται η διαπραγμάτευση για την νέα ΣΣΕ στον ΟΣΕ.
Υπενθυμίζουμε ότι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ υφίσταται σήμερα Κανονισμός  Εργασίας , με αντεργατικά σημεία του να έχουν ήδη ανατραπεί μέσω των δράσεων των συνδικάτων , ενώ τα ασφαλιστικά, εργασιακά κ συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων προστατεύονται μέσω της σύμβασης των ΥΓΟΣ που υπογράφηκε το Δεκέμβρη του 2015 κ έχει διάρκεια μέχρι το 2020-2025 (εφόσον ανανεωθεί), διασφάλιση που θα πρέπει η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ,σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών  να αποδεχτεί και για τους συνάδελφους που θα ενταχθούν σε αυτήν μετά την εξαγορά της ΕΕΣΣΤΥ, επεκτείνοντας το άρθρο στην ισχύουσα Σύμβαση. Τα Σωματεία μας ήδη έχουν καταθέσει την πρόταση αυτή στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών.
Σε μια κρίσιμη περίοδο για τον σιδηρόδρομο και τους επαγγελματίες σιδηροδρομικούς το ζητούμενο πέραν της ενότητας τους, είναι η συνεχής προσπάθεια -αγώνας για να βρει ο σιδηρόδρομος την θέση που του αξίζει και αρμόζει στην Ελληνική κοινωνία και οικονομία, μετά από δεκαετίες προβλημάτων.
Οι ιδιωτικοποιήσεις στον Ελληνικό σιδηρόδρομο, κρίνονται πολιτικά, με την ευθύνη να βαραίνει όλες τις Κυβερνήσεις που υπηρέτησαν αυτές τις νεοφιλελεύθερες  -μνημονιακές πολιτικές επιλογές , πολιτικές που πρέπει η Ελληνική κοινωνία μαζί με τα εργατικά κινήματα όλων των χωρών , να αγωνιστεί για να ανατρέψει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Δηλώνουμε ότι θα βρισκόμαστε δίπλα στο πλευρό των συναδέλφων στην τεχνική βάση, αφού αποτελούν αναπόσπαστο μέρος μας, σε όποια προβλήματα παρουσιαστούν κατά τη διαδικασία μεταβίβασης των μετόχων της ΕΕΣΣΤΥ , έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την προάσπιση των δικαιωμάτων τους , μακριά και έξω από συνδικαλιστικά -μικροπολιτικά και παραταξιακά παιχνίδια, που έχουν οδηγήσει το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας στην απαξίωση.
                                                        Για τα ΔΣ
            Ο Πρόεδρος                                               Ο Γ. Γραμματέας
       Ζαβογιάννης Βασίλης                                 Παπαδόπουλος Σωτήρης
      Γενιδούνιας Κώστας                                      Τουρλής Βασίλης

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος7/09/2018

    Ποιο εργοδοτικός πεθαίνεις... Η πλάκα έχει που λένε για πλειοψηφική απόφαση. Λες και στα σωματεία τους δεν λειτουργούν με πλειοψηφικές αποφάσεις...
    Έχουν ξεχάσει ή το θυμούνται όπου θέλουν ότι η αποφάσεις τις πλειοψηφίας είναι από τις αρχές τις Δημοκρατίας.
    Περαστικά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.