Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Κλιμακώνεται περαιτέρω η αντιπαράθεση μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών

Κλιμακώνεται περαιτέρω η αντιπαράθεση μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά
των απεργιακών κινητοποιήσεων που προκήρυξε η ΠΟΣ για το μήνα Ιούλιο.
Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι, εάν και δόθηκε προσωρινή διαταγή που απαγόρευσε την απεργιακή κινητοποίηση μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης, εντούτοις θα συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως έχουν προκηρυχθεί για όλο το προσωπικό που υπηρετεί σε όλες τις εταιρείες ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ, πλην όμως της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Εφόσον στις αυριανές στάσεις εργασίας μετάσχουν, κυρίως, οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ, τότε θα προκληθούν ματαιώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων.
Από την πλευρά της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υποστηρίζει ότι η ΠΟΣ παρερμήνευσε εσκεμμένως την προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου και μάλιστα, καταλογίζει ευθύνες στην Ομοσπονδία για κάθε ζημία που τυχόν υποστεί το κοινωνικό σύνολο και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την «παράνομη συμπεριφορά σας, επιφυλασσόμενοι ρητώς των νομίμων ενεργειών μας για την αποκατάσταση της ζημίας που θα υποστούμε».
Απαντώντας στις αιτιάσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο πρόεδρος της ΠΟΣ Παναγιώτης Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι «την ευθύνη οποιασδήποτε ταλαιπωρίας υποστεί το επιβατικό κοινό δεν την έχει η Ομοσπονδία, αλλά οι διοικήσεις των σιδηροδρομικών εταιρειών που επέτρεψαν να κυκλοφορήσουν τρένα την ώρα των στάσεων εργασίας».
metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.