Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Νέες δεσμεύσεις ΟΣΕ για την ασφάλεια των γραμμών

Νέες δεσμεύσεις ΟΣΕ για την ασφάλεια των γραμμών
ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΜΕΖΟΥΡΛΟ ΠΡΩΤΙΣΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
Υψηλότερη περίφραξη στη συνοικία της Νέας Σμύρνης καθώς και κλείσιμο με είσοδο στην οδό Ξυλοκάστρου στο ύψος στου Μεζούρλου αποτελούν τις παρεμβάσεις στις οποίες θα
προχωρήσει ο ΟΣΕ προκειμένου να ενισχυθούν θέματα που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών από το σιδηροδρομικό δίκτυο που διασχίζει τη Λάρισα.
Τις επόμενες ημέρες ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παν. Θεοχάρης, θα ενημερώσει και εγγράφως τον Δήμο Λαρισαίων για τις προθέσεις του και ειδικότερα «για τη βούληση της νέας διοίκησης του ΟΣΕ να προχωρήσουν τα έργα που θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της επικινδυνότητας» όπως σημείωναν στην «Ε» πηγές του ΟΣΕ.
Την απάντηση Θεοχάρη προκάλεσαν οι επιστολές του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, με το θέμα της ασφάλειας να αναδεικνύεται με τον πλέον τραγικό τρόπο μετά τον θάνατο δύο παιδιών, του 15χρονου που κεραυνοβολήθηκε στο Μεζούρλο τον Νοέμβριο του ’17 και του 10χρονου που παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία στη Νέα Σμύρνη.
Μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων της Νέας Σμύρνης, τις συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής ο προηγούμενος διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κων. Πετράκης, διαβεβαίωσε (στις 23/11/17) τον κ. Καλογιάννη «για μέτρα αυξημένης προστασίας αρχικά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και στον Σ.Σ. Μεζούρλου και θα καλύψουν σταδιακά το σύνολο των γραμμών που διασχίζουν τον αστικό ιστό της Λάρισας». Δεσμευόμενος μάλιστα ότι «η υλοποίηση των δράσεων ξεκινά άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 6 – 8 μήνες».
Σήμερα βεβαίως συμπληρώνεται το 8μηνο όπου ο ΟΣΕ θα είχε ολοκληρώσεις τις δράσεις του, αλλά μεσολάβησε η αντικατάσταση του κ. Πετράκη από τον κ. Θεοχάρη ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», θα στείλει επιστολή στον κ. Καλογιάννη διαβεβαιώνοντας… εκ νέου για τη βούληση της διοίκησης του Οργανισμού να γίνουν τα έργα.
Οι διαβεβαιώσεις Θεοχάρη, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα αφορούν στο τμήμα που εντάσσεται στο σιδηροδρομικό δίκτυο και ειδικότερα στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Δηλαδή σε δεύτερη μοίρα αφήνεται το τμήμα του δικτύου στον άξονα Λάρισας – Βόλου, όπου περιλαμβάνεται ένα μεγάλο τμήμα κατοικημένης περιοχής όπου, επίσης, δεν υπάρχει περίφραξη ασφαλείας όπως για παράδειγμα κατά μήκος της οδού Κάρλας.
Να διευκρινισθεί ότι η βελτίωση της ασφάλειας αποτελεί ξεχωριστό θέμα από την απαίτηση του Δήμου, αλλά και των φορέων της πόλης, για την εξεύρεση λύσης όπως η υπογειοποίηση των γραμμών κλπ.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Σύμφωνα με πηγές του ΟΣΕ, ο κ. Θεοχάρης αναμένεται να απαντήσει στις νεότερες επιστολές Καλογιάννη προς τον ΟΣΕ (στις 15/02/18, αλλά και στις 21/05/18) και ειδικότερα στα πέντε σημεία (Ν. Σμύρνη, Μεζούρλο, Αρτης, Λαταμία, Λάρισας – Βόλου) που προτάσσει ο δήμαρχος Λαρισαίων.
Στο Μεζούρλο, λοιπόν, από την πλευρά της οδού Ξυλοκάστρου, σε συνεργασία ΟΣΕ και Στρατού Ξηράς που χρησιμοποιεί τη ράμπα, θα ολοκληρωθεί η περίφραξη με την τοποθέτηση εισόδου για τα οχήματα του Στρατού.
Στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, θα προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα το έργο της εγκατάστασης περίφραξης που θα είναι υψηλότερη της σημερινής. Παρεμβάσεις θα γίνουν και στα τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου όπως από την πλευρά της οδού Λαταμία, στη συνοικία της Νεράιδας ή από την πλευρά της οδού Αρτης, στη συνοικία της Ανθούπολης. Όπου η περίφραξη είναι παλαιά και με σημαντικά διάκενα (καλαμώνες κλπ), ενώ πρόσθετα προβλήματα στην ασφάλεια προκαλούνται από τις αυθαίρετες παρεμβάσεις κατοίκων που παρά την επικινδυνότητα (σ.σ. οι εναέριες γραμμές του συστήματος ηλεκτροκίνησης βρίσκονται υπό τάση 25.000 volt) ανοίγουν «περάσματα» για να συντομεύσουν τη διέλευσή τους.
ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΛΟΥ
Ο κ. Θεοχάρης αναμένεται να παραπέμψει στο μέλλον, ελλείψει μελέτης, το θέμα της περίφραξης στη γραμμή Λάρισας – Βόλου και στην κατοικημένη περιοχή. Όπου δεν υφίσταται περίφραξη ασφαλείας από τη νότια πλευρά, ενώ στη βόρεια πλευρά η περίφραξη διακόπτεται στο ύψος της δεύτερης φυλασσόμενης διάβασης. Από την κοινοποίηση της επιστολής Θεοχάρη και τις επαφές με τη δημοτική αρχή αναμένεται, τέλος, να γίνει γνωστό και το χρονοδιάγραμμα των έργων.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.