Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Νέα από το Δ.Σ της ΠΕΠΕ

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρώτο Δ.Σ της ΠΕΠΕ μετά τις πρόσφατες εκλογές. Καλωσορίσθηκαν οι συνάδελφοι που εκλέχτηκαν για πρώτη φορά στο Δ.Σ της ΠΕΠΕ.

Αρχικά εγκρίθηκαν τα ΤΑΠΕΛ που αφορούσαν θέματα υγείας. 

Διαφωνία υπήρξε μόνο στην καταβολή χρημάτων (1500 ευρώ)
από το ΤΑΠΕΛ στον συνάδελφο Γενιδούνια για κάλυψη εξόδων σε δικαστική διαμάχη με την ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών.
Την διαφωνία εξέφρασε η ΣΥΠΕ η οποία υποστήριξε να δοθούν τα χρήματα μετά την λήξη της δικαστικής διαδικασίας και εφόσον είναι θετική η έκβασή της για τον συνάδελφο Γενιδούνια, κάτι αντίστοιχο που είχε γίνει και σε άλλες περιπτώσεις. 
Με ψηφοφορία (9 - 2) εγκρίθηκε να δοθούν τα χρήματα.

Αποφασίστηκε η μείωση των δαπανών του ΤΑΠΕΛ (υπάρχει σχετική απόφαση των γενικών συνελεύσεων, θα βγει σχετική ανακοίνωση από το σωματείο) όπως επίσης η μείωση των δαπανών του Σωματείου όσων αφορά τις μετακινήσεις εσωτερικού. 

Παραμένει η πληρωμή μετακινήσεων -μέχρι 150 ευρώ - για τις αποστολές του εξωτερικού όπως επίσης παραμένει η πληρωμή των κινητών τηλεφώνων. Με ψήφους 9 - 2.

Η ΣΥΠΕ πρότεινε να κοπούν τα έξοδα μετακίνησης στο εσωτερικό - να παραμείνουν μόνο για τις αποστολές στο εξωτερικό, να σταματήσει η πληρωμή των τηλεφώνων, να καλύπτονται τα τηλέφωνα μόνο όσων μετακινούνται στο εξωτερικό σε αποστολές της ΠΕΠΕ, να ξενοικιαστεί το 2ο γραφείο της ΠΕΠΕ στην ΠΟΣ.


Η ΣΥΠΕ επίσης πρότεινε να γίνει έκτακτη καταβολή 10 ευρώ, 3 φορές το χρόνο με τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα, Καλοκαιριού για την ενίσχυση του ΤΑΠΕΛ.


Έγινε ενημέρωση για τις δικαστικές υποθέσεις και την κάλυψη των εξόδων.


Θα συσταθεί επιτροπή (4 συνάδελφοι) για την επεξεργασία του νέου καταστατικού του σωματείου.


Για τις προσλήψεις:

Οι πληροφορίες του σωματείου είναι ότι οι αιτήσεις είναι 1600 και θα εξεταστούν από ανεξάρτητη εταιρεία (άγνωστη). Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά αρχές Ιουνίου, ενώ υπόθηκε ότι μπορεί τελικά να πάρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ 80 και όχι 60 νέους Μηχανοδηγούς.

Έγινε ενημέρωση για τον νέο γενικό κανονισμό κίνησης και κυκλοφορίας.


Έγινε ενημέρωση για την ALE.


Υπάρχει ενδιαφέρων από 23 συναδέλφους ηλεκτροδηγούς να εγγραφούν στην ΠΕΠΕ.


Προχωράει η εκπαίδευση των Βοηθών Μηχανοδηγών και η εκπαίδευση των 4 μεταταχθέντων.


Για το θέμα της πληρωμής της ανεκτέλεστης άδειας συναδέλφων, στάλθηκε επιστολή προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για πληρωμή με προσαύξηση 100%, όπως προβλέπεται.


Οι καλοκαιρινές άδειες θα δοθούν κανονικά.


Για την τήρηση των ημερών εργασίας από τους διαχειριστές του φύλλου (και την τήρηση της συμφωνίας του σωματείου για 7 και 9 ημέρες ) ο πρόεδρος είπε ότι το σωματείο δεν έχει μεγεθυντικό φακό!!! να παρακολουθεί τα προγράμματα σε όλη την Ελλάδα και δεν μπορούν να διαμαρτύρονται για τήρηση της συμφωνίας όσοι καταψήφισαν την συμφωνία!!! λες και η συμφωνία δεν αφορά όλους τους Μηχανοδηγούς. Ο δε γραμματέας Τουρλής είπε για το ίδιο θέμα πως δεν μπορούμε να κάνουμε τον χωροφύλακα!!! και να μην κάνουμε την τρίχα τριχιά!!!!


Για την ΣΣΕ:


Θα σταλεί επιστολή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για άμεση έναρξη των συζητήσεων για νέα ΣΣΕ και επιστολή στην ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ για από κοινού συζητήσεις για την νέα ΣΣΕ. Το σωματείο θα διαπραγματευτεί αυτόνομα είπε Γενιδούνιας. Κύριο ζήτημα θα είναι το νέο μισθολόγιο των Μηχανοδηγών. Θα δημιουργηθεί διαπραγματευτική ομάδα για την νέα ΣΣΕ.


Ενημερώθηκε το σωματείο ότι σε συνάδελφο Μηχανοδηγό που ήταν μεταταγμένος ζητήθηκε να επιστρέψει στην υπηρεσία του και σταμάτησε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


Έγινε αναφορά σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τόπους τα μηχανοστάσια.

Η ΣΥΠΕ στο θέμα της ΣΣΕ είπε πως θα πρέπει να έχει προσθετική βάση και πως δεν γίνεται αποδεκτή ΣΣΕ που θα έχει λιγότερες τακτικές αποδοχές από ότι είναι σήμερα. Για κάθε συνάδελφο θα πρέπει να έχει αύξηση στις τακτικές του αποδοχές.

Υπήρξε κοινή απόφαση να υπάρξει συνεργασία με την ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την υπογραφή της νέας ΣΣΕ.

Το blog των Μηχανοδηγών ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.