Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Ενημέρωση για την υπόθεση των μη αποδοτέων και άλλων οικονομικών θεμάτων

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μπλοκάρει την πληρωμή των μη αποδοτέων που έχουν εκδικασθεί και έχουν
δικαιωθεί οι συνάδελφοι μέσω του ΤΑΝΠΣΕΥ πρωτόδικα.

Την Δευτέρα 30 Απριλίου συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα και όπως ενημερωθήκαμε ορίστηκε νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης, η 6 Ιουνίου 2018. Υποχρεώνει δε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να καταθέσει στο Παρακαταθηκών και Δανείων 10000 ευρώ ως εγγύηση

Με την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλάζει τελείως στάση μιας και ενώ πρωτόδικα αναγνώριζε ότι υπάρχει οφειλή προς τους συναδέλφους, τώρα και βάση της ενημέρωσης που έχουμε δεν αναγνωρίζει καμία οφειλή!!!

Πρόκειται σαφώς για μία εχθρική πράξη της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που τορπιλίζει την εργασιακή ειρήνη ενόψει και ενός πολύ δύσκολου όπως αναμένεται καλοκαιριού.

Και όλα αυτά την ώρα που ακόμα περιμένουμε από την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να εφαρμόσει την εργατική νομοθεσία και να προχωρήσει στο νέο τρόπο υπολογισμού των δευτερευουσών απολαβών όπως θα έπρεπε να γίνεται από την υπογραφή της ιδιωτικοποίησης στις 14 Σεπτεμβρίου.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως όσα ακούγονται, και λένε πως τα χρήματα που θα πρέπει να καταβάλει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο προσωπικό για το διάστημα από 14 Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα είναι ένα σεβαστό ποσό και για αυτό δυσκολεύεται και το καθυστερεί, δεν είναι αληθή. Είναι πάντως περίεργο η τόσο μεγάλη καθυστέρηση και τα όποια εμπόδια (λογιστικά και μη) θα έπρεπε να έχουν ξεπεραστεί.

Επίσης εκκρεμεί η πληρωμή στο προσωπικό των ημερών κανονικής αδείας που δεν πραγματοποιήθηκαν για το έτος 2017. Η πληρωμή γίνεται με προσαύξηση. Και εδώ ακούγεται πως όταν θα πληρωθούν θα γίνει με δόσεις.
Ακόμα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πότε προτίθεται να πληρώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Προεκλογικά διάφοροι συστημικοί κύκλοι διέδιδαν κάθε φορά που πλησίαζε η πληρωμή στις 27 του μήνα πως τώρα θα πληρώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τώρα θα πληρώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ακόμα περιμένουμε. Από τον Δεκέμβρη του 2017 και κάθε μήνα έλεγαν "τέλος του μήνα με την μισθοδοσία θα μπει και η διαφορά που έχει προκύψει στις δευτερεύουσες από 14 Σεπτέμβρη".
Μόνο που φτάσαμε στον Μάιο...

Τέλος υπάρχει και το καυτό θέμα των καλοκαιρινών αδειών του προσωπικού. Είναι άγνωστο ακόμα τι θα γίνει με τις καλοκαιρινές άδειες καθώς ως γνωστόν η έλλειψη προσωπικού είναι τέτοια που το φετινό καλοκαίρι αναμένεται ακόμα πιο δύσκολο. Το περσινό "κουτσούρεμα" στις ημέρες είναι ακόμα νωπό και το προσωπικό δεν θα ήθελε και δεν δείχνει διατεθειμένο να βιώσει πάλι την ίδια κατάσταση. Πρόσφατα τέθηκε υπόψιν του Διευθυντή ΔΙΚΑΜ από τους υπεύθυνους προγραμματισμού εργασίας ότι η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από τραγική και ότι ο προγραμματισμός υπηρεσίας δεν "βγαίνει".

Γι όλα τα παραπάνω το σωματείο της ΠΕΠΕ οφείλει να ζητήσει από την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.

Το blog των Μηχανοδηγών ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.