Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

Κέρδη 552 εκατ. ευρώ παρουσίασαν οι Ιταλοί ιδιοκτήτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (FSI) το 2017. Άνοδος εσόδων 4,2%

Κερδοφορία, εάν και μειωμένη σε σχέση με το 2016, παρουσίασε πέρσι ο ιταλικός όμιλος FSI, στον οποίο ανήκει η ελληνική ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η FSI ανακοίνωσε καθαρή κερδοφορία 552 εκατ. ευρώ, έναντι 772 εκατ. το 2016, ενώ τα έσοδα ανήλθαν στα 9,3 δις. ευρώ, έναντι 8,9 δις. ευρώ το 2016.
Η εταιρεία με τη μεγαλύτερη συμβολή στα έσοδα, όπως είναι φυσικό, παραμένει η Trenitalia με 5,3 δις. και ακολουθεί η Rete Ferroviaria Italiana, η οποία ασχολείται με τις σιδηροδρομικές υποδομές, με 2,5 δις. και ακολουθεί η Mercitalia με 1 δις., η οποία ασχολείται με τις εμπορευματικές μεταφορές και τα logistics.
To αξιοσημείωτο με την FSI είναι ότι, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, εάν και υπολείπεται εμφανώς στον κύκλο εργασιών από τις ανταγωνίστριες DB και SNCF, εντούτοις επιτυγχάνει την υψηλότερη λειτουργική κερδοφορία (24,9% επί των εσόδων).
metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.