Σάββατο, 26 Μαΐου 2018

ΠΟΣ: 24ωρη Απεργία στις 30 Μαΐου

Αθήνα, 25 /5 / 2018

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΙΟΥ 2018               24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών συμμετέχει στην 24ΩΡΗ γενική απεργία που προκήρυξαν από κοινού η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. 
Ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας ενάντια στα οκτώ χρόνια λιτότητας που έχουν εγκλωβίσει τη χώρα σε οικονομική ασφυξία. 
Η Κυβέρνηση με την εκποίηση του εθνικού πλούτου - δεσμεύοντάς τον για 99 χρόνια - δυστυχώς συνεχίζει το καταστροφικό της έργο εις βάρος του Σιδηρόδρομου καθώς μετά την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έρχεται και η σειρά της ΕΕΣΣΤΥ, θέτοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους παραδίδοντάς τους ως εμπορεύματα προς εκμετάλλευση. 
Επιβάλλει νέα δυσβάστακτα μέτρα, φέρνοντας όλα τα κοινωνικά στρώματα σε απόγνωση χωρίς κανένα φως και ελπίδα εξόδου από την κρίση και μας οδηγεί σε αδιέξοδα που είναι ορατά σε όλα τα μέτωπα της καθημερινότητάς μας. Υπερφορολόγηση, απορρύθμιση αγοράς εργασίας, ανεργία, φτώχεια, κοινωνικός αποκλεισμός, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ανεργία, συνεχείς μειώσεις σε μισθούς και περικοπές σε συντάξεις, «αποκλεισμοί» από τη δημόσια υγεία και παιδεία, κατάργηση των Σ.Σ.Ε., περιορισμός των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, είναι τ’ αποτελέσματα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν προκειμένου «δήθεν να σωθεί η χώρα».

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
        Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε αλλαγή πολιτικής, απαιτώντας ένα ρεαλιστικό και δίκαιο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης αποτρέποντας την καταστροφική πορεία που σήμερα βιώνει η χώρα.
        Προβάλλουμε την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, μακριά από τα γεωπολιτικά παιχνίδια των ιμπεριαλιστών που δημιουργούν εστίες πολέμου. 

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 Μάιου 2018, συμμετέχοντας με την «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» στην «ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ» και καλούμε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00’ π.μ.
Προσυγκέντρωση Σιδηροδρομικών στα γραφεία της Π.Ο.Σ. στις 10:30 π.μ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.