Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων μετατρέπεται το παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στην Πάτρα

Πάτρα: Από τον Ιούνιο θα παρκάρουμε στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕΤον ερχόμενο Μάιο, θα ξεκινήσει ο Δήμος Πατρέων τις εργασίες διαμόρφωσης τμήματος του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΕ στον Αγιο Διονύσιο σε χώρο στάθμευσης οχημάτων. Ο στόχος είναι, όπως δήλωσε στην «Π» ο αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος, να παραδοθεί σε χρήση τον Ιούνιο. Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι η διαμόρφωση του χώρου θα γίνει με δημοτικά μέσα και προσωπικό. Το οικόπεδο θα στρωθεί με χαλίκι, προκειμένου να αποκτήσει βατότητα.

Ο Π. Στάμος απάντησε σε σχετικό ερώτημα της «Π», ότι η προμήθεια του αναγκαίου υλικού έχει προχωρήσει, ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο. Παράλληλα, με την απόφαση που έλαβε πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο, εξουσιοδοτήθηκε ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης να υπογράψει συμφωνητικό με τη ΓΑΙΑΟΣΕ (που είναι η ιδιοκτήτρια του ακινήτου) για την αποδοχή της παραχώρησης χωρίς μίσθωμα οικοπέδου με εμβαδό 2.975 τ.μ., το οποίο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

Με βάση το σχέδιο σύμβασης που έχει προωθήσει η ΓΑΙΑΟΣΕ και ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο, ο Δήμος θα είναι υποχρεωμένος να κάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου σε πάρκινγκ με δικές του δαπάνες. Μετά το τέλος των εργασιών, θα παραχωρήσει τον χώρο σε χρήση δωρεάν για τους δημότες.

Η διάρκεια της παραχώρησης αρχίζει με την υπογραφή της σύμβασης και θα λήξει είτε με την παρέλευση έξι ετών είτε νωρίτερα, σε περίπτωση που ο χώρος αυτός απαιτηθεί για τις ανάγκες κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής. Ο Δήμος, αντί για την καταβολή οικονομικού ανταλλάγματος στην ιδιοκτήτρια ΓΑΙΑΟΣΕ, θα αναλάβει τη δαπάνη για τη διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης. Επιπλέον, θα έχει την ευθύνη για τη συντήρησή του και τη διατήρηση της καθαριότητας. Στο σχέδιο της σύμβασης, αναφέρεται ότι οι εργασίες που θα εκτελεστούν από τον Δήμο θα παραμείνουν προς όφελος της ΓΑΙΑΟΣΕ, ενώ σε περίπτωση που ο χώρος στάθμευσης αποφέρει έσοδα από εκμετάλλευση ή μίσθωση στον Δήμο ή σε άλλο νομικό του πρόσωπο, τότε η σύμβαση θα λυθεί αυτοδίκαια και θα δοθεί η δυνατότητα σύναψης μίσθωσης με αντίτιμο.

Χρειάστηκε να περάσουν εννέα χρόνια από την πρώτη υπογραφή συμφωνητικού προσωρινής παραχώρησης τμήματος του παλιού αμαξοστασίου στον Αγιο Διονύσιο (μαζί και αυτού στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα), προκειμένου να πειστεί η ΓΑΙΑΟΣΕ για την κοινωνική ωφέλεια που θα έχει η απόφασή της. Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.