Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Επιστολή Κ. Γενιδούνια προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και η απάντηση της Π.Ο.Σ.

Σε ανταλλαγή επιστολών επιδόθηκαν ο πρόεδρος της ΠΕΠΕ και η ΠΟΣ με αφορμή υπέρογκες χρεώσεις σε λογαριασμό κινητού που πληρώνει η ΠΟΣ και ανήκει στο Δίκτυο Σιδηροδρομικών. Το θέμα είχε συζητηθεί σε Δ.Σ της ΠΟΣ.

Προς Προεδρείο ΠΟΣ                                            Αθήνα 24/04/2018 

Συνάδελφοι στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣ της 28ης/03 /2018 ο
Πρόεδρος της Ομοσπονδίας στην πρωτολογία του αναφέρθηκε στους λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων που πληρώνει η ΠΟΣ στο Προεδρείο και στις παρατάξεις. 
Στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε σε λογαριασμό που ανήκει στην παράταξη που έχω εκλεγεί (Δίκτυο Σιδηροδρομικών) και ανήκει προφανώς σε μένα, αφού με φωτογράφισε  αναφέροντας ότι ο εν λόγω λογαριασμός χρησιμοποιείται από Πρόεδρο Σωματείου και το Σωματείο του πληρώνει ποσό το μήνα για τηλέφωνα. Αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει Πρόεδρος Σωματείου στο Προεδρείο της ΠΟΣ ενώ είναι γνωστό ότι το Δίκτυο Σιδηροδρομικών έχει δώσει για παραταξιακούς λόγους τον αριθμό του κινητού μου τηλεφώνου ως 2ο προς κάλυψη μηνιαίως στην ΠΟΣ.  
Θέλω να μου απαντηθεί εγγράφως και εντός των επόμενων 5 εργάσιμων ημερών 
1. Γιατί εφόσον ο Πρόεδρος της ΠΟΣ έκρινε ότι υπήρξε «υπέρβαση» στο ποσό που κατέβαλε η ΠΟΣ και αφορά το κινητό τηλέφωνο που διατηρώ και χρησιμοποιεί για λόγους οργάνωσης και η παράταξη του Δικτύου, δεν ενημέρωσε τις παρατάξεις ή εμένα προσωπικά για να καλύψω ο ίδιος, το ποσό που έκρινε ως «υπέρβαση» και προτίμησε να το αναφέρει στο Σώμα με προφανή σκοπό  να εκθέσει εμένα ενόψει των αρχαιρεσιών στο Σωματείο μου. (και όπως διαπιστώνεται παρακάτω με την δημοσιοποίηση του θέματος). 

2. Με πιο δικαίωμα ο Πρόεδρος της ΠΟΣ, ζήτησε και είδε στοιχεία του λογαριασμού κινητής τηλεφωνίας που διατηρώ, χωρίς να το γνωρίζω, με το πρόσχημα της δήθεν «υπέρβασης». Ζήτησε και έλαβε στοιχεία από τον προσωπικό μου αριθμό και λογαριασμό  παραβιάζοντας όρους προστασίας προσωπικών δεδομένων και θέτοντας στην γνώση του ΔΣ της Ομοσπονδίας ότι» κάνω χρήση επιπλέον πακέτων internet», όπως αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης της 28ης Μαρτίου στην πρωτολογία του. Μπορώ να συμπεράνω ότι  ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας έχει παραβιάσει προσωπικά δεδομένα, καθώς έχει λάβει γνώση –παράνομα και εν αγνοία μου του λογαριασμού που διατηρώ στο κινητό μου τηλέφωνο-.Ποτέ δεν έχω εξουσιοδοτήσει την Ομοσπονδία ή κάποιο εκπρόσωπο της ή φυσικό πρόσωπο να έχει πρόσβαση ή γνώση προσωπικών μου στοιχείων.   3. Ζητώ επικυρωμένα  τα πρακτικά της Ομοσπονδίας της 28ης Μαρτίου και σας παραθέτω απόσπασμα από blog που αναφέρεται στο θέμα, το οποίο προτίθεμαι να διαβιβάσω στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών δεδομένων ως επιβεβαίωση της κατάφωρης παρανομίας που συνετελέστη  με την  πρωτοφανή υποκλοπή προσωπικών δεδομένων από τον Πρόεδρο της ΠΟΣ,Παρασκευόπουλου Παναγιώτη. http://osedriver.blogspot.gr/2018/03/blogpost_14.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook 4. Παρακαλώ όπως μου κοινοποιήσετε την απόφαση του Προεδρείου,  τα πρακτικά της, με την οποία ο Πρόεδρος της ΠΟΣ ισχυρίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣ, ότι δόθηκε εντολή στην Μουστακάκη Γεωργία, υποψήφια Βουλευτή το 2015 στο Υπόλοιπο Αττικής με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών ,έναντι αμοιβής 50 Ευρώ την ώρα για κάθε ώρα συνεδρίασης, για  την καταγραφή των πρακτικών της ΠΟΣ, αν έχει δηλωθεί το πληρωθέν ποσό στην εφορία ως αμοιβή , αν η Ομοσπονδία δήλωσε στις αρμόδιες Υπηρεσίες την απόφαση αυτή (πράξη πρόσληψης) αν   πλήρωσε τα νόμιμα για την ασφαλιστική κάλυψη της  νέας 



συνεργάτιδας της. (ΙΚΑ κτλπ).  Διαφορετικά μπορώ άνετα να συμπεράνω ότι  πρόκειται για φαινόμενο μαύρης –αδήλωτης εργασίας και μάλιστα σε υποψήφιο πολιτικό προσωπικό της χώρας. Αναρωτιέμαι αν οι αποφάσεις γύρω από οικονομικά θέματα, δεσμεύουν το Σώμα (ΔΣ) το οποίο δεν έχει επίγνωση τους. 5. Ζητώ επικυρωμένες, τις μηνιαίες οικονομικές καταστάσεις της ΠΟΣ για τα έτη 20072016 με αναλυτικές πληρωμές μηνιαίως. Τα ποσά που λάμβαναν ως έξοδα μετακίνησης τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και ιδιαίτερα ο Γενικός Γραμματέας Πουρλιάκας. 6. Παρακαλώ με ενημερώσετε γραπτώς, αν ισχύει η καταγγελία του συναδέλφου Καραδήμα στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, για παραβίαση απόφασης του ΔΣ, από μέρους του Προέδρου, με δική του μονομερή  εν κρυπτώ –και άρα παράνομη- απόφαση, με την καταβολή χρηματικού ποσού μηνιαίως στο μέλος Τερζόγλου Παναγιώτη, την περίοδο 2013-2016 ενώ δεν το δικαιούτο τόσο για κάλυψη τηλεφωνικής δαπάνης όσο και μετακινήσεων και μάλιστα εκτός έδρας. Αν ισχύει αυτό, γιατί  δεν ενημέρωσε ως όφειλε το συνέδριο της Ομοσπονδίας που εγκρίνει τις απολογιστικές διατάξεις, αν  γνωρίζει ότι η πράξη του διώκεται καθώς και δεν αρκεί η επιστροφή των χρημάτων στο Ταμείο της Ομοσπονδίας. 7. Παρακαλώ όπως μου γνωρίσετε αν το Σωματείο «Σ.Σ. Θεσσαλικός» επέστρεψε την οικονομική ενίσχυση των 1000 Ευρώ, όπως είχε δεσμευτεί, ενίσχυση που έλαβε από τις συνδρομές όλων των υπολοίπων σιδηροδρομικών επειδή δεν είχε χρήματα να πληρώσει τον δικαστικό αγώνα -που έχασε τελικά -για την συμμετοχή συναδέλφων στις αρχαιρεσίες του και την εκλογή περσότερων συνέδρων.  8. Αν έχουν δοθεί οικονομικές ενισχύσεις σε άλλα Σωματεία και αν αυτές έχουν επιστραφεί στο Ταμείο. 9. Για πιο λόγο δεν δημοσιεύτηκε στο   blog της Ομοσπονδίας η ανακοίνωση της +ΣυνΕξέλιξης (10 Απριλίου) καθώς όπως ενημερώθηκα το «Προεδρείο» αποφασίζει τι θα δημοσιεύτει για την ενημέρωση των συναδέλφων και τι όχι! Που αναφέρεται αυτό ως αρμοδιότητα στο Καταστατικό της Ομοσπονδίας. 10. Γιατί  την ίδια ώρα που γίνονται όλα αυτά,μέσω του email  της Ομοσπονδίας διακινούνται παραταξιακές ανακοινώσεις των ΠΑΣΚ –ΔΑΚΕ 11. Τέλος ζητώ να μου παραδώσετε τις ημέρες απεργίας όλων των μελών του ΔΣ από το (και εμού προσωπικά) και ιδιαίτερα αυτές του Προεδρείου την τελευταία πενταετία καθώς υπάρχει στην γνώση μου, καταγγελία για απεργοσπάστη στο Προεδρείο της Ομοσπονδίας που αποτελεί κατακριταία πολιτική πράξη και εκθέτει την παράταξη του αν φυσικά ισχύει. 


Σας δηλώνω ότι διατηρώ το δικαίωμα να δημοσιοποιήσω σε οποιαδήποτε έντυπο την επιστολή μου ή σε ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης ή να την δώσω σε άλλα έντυπα μέσα, όπως και να ζητήσω την συνδρομή των αρμόδιων αρχών αν το Προεδρείο της ΠΟΣ αρνηθεί να μου παραδώσει τα στοιχεία που ζητώ,ιδιαίτερα όσων αφορούν τις οικονομικές χρήσεις. 

Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μου 
Γενιδούνιας Κώστας  
Μέλος ΔΣ ΠΟΣ – Πρόεδρος ΠΕΠΕ

και η απάντηση της ΠΟΣ

ΠΡΟΣ:  Μέλος ΔΣ ΠΟΣ – Πρόεδρο ΠΕΠΕ                                          συνάδελφο ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ 


Αναφορικά με την από 24-04-2018 επιστολή σας, την οποία υπογράφετε τόσον με την ιδιότητά σας ως μέλος του ΔΣ της ΠΟΣ, αλλά και του Προέδρου της ΠΕΠΕ, με συνέπεια να καθίσταται αμφίβολη η νομιμοποίησή σας, σάς γνωρίζουμε τα κάτωθι: Σας υπενθυμίζουμε, ότι σύμφωνα με το άρθρο 10 του ισχύοντος Καταστατικού της ΠΟΣ, της οποίας το Σωματείο που εκπροσωπείτε είναι μέλος και έχει προσχωρήσει στις διατάξεις του, προβλέπεται, ότι: "Οικονομική Διαχείριση: 1. α. Το διαχειριστικό έτος αρχίζει την 1η Ιανουαρίου και λήγει την 31η Δεκεμβρίου κάθε χρόνου. β. Ο ετήσιος προϋπολογισμός, ισολογισμός και απολογισμός με την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής υποβάλλονται στην πρώτη τακτική συνεδρίαση της Διοίκησης για έγκριση. 2. Ο έλεγχος των οικονομικών πράξεων γίνεται από πενταμελή Εξελεγκτική Επιτροπή, η οποία υποβάλλει στη Διοίκηση έκθεση επί της οικονομικής διαχείρισης. 3. Επιτρέπεται η διενέργεια ελέγχου επί των οικονομικών στοιχείων της Ομοσπονδίας από πέντε ειδικά εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους ισαρίθμων Σωματείων – Μελών που το ζήτησαν έγγραφα από το Προεδρείο. 



4. Κάθε δαπάνη της Π.Ο.Σ. τη διατάζει ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας σύμφωνα με τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό, την εκτελεί ο Γραμματέας Οικονομικών και την εγκρίνει το Προεδρείο. 5. Αν πρόκειται για τακτικές ή περιοδικές δαπάνες (ενοίκια, μισθούς, αποζημιώσεις, έξοδα παραστάσεως, κινήσεις μελών της Διοίκησης κ.α.), μπορεί να παίρνεται μία φορά απόφαση και για όσο χρόνο ισχύει εκτελείται από τον Γραμματέα Οικονομικών. 6. Με απόφαση της Διοίκησης δίνονται στον Πρόεδρο, Γενικό Γραμματέα, Γραμματέα Οικονομικών, στους αναπληρωτές τους και στα μέλη της Διοίκησης, και του Προεδρείου μηνιαία αποζημίωση για έξοδα κίνησης, απασχόλησης και παράστασης, για απώλεια μισθού και δευτερευουσών απολαβών. 7. Στα μέλη της Διοίκησης, και στα μέλη από την επαρχία που μετακινούνται εκτός έδρας για εκτέλεση εργασίας, καταβάλλονται έξοδα μετακίνησης ως και η απώλεια μισθού και δευτερευουσών απολαβών. Επίσης αποζημίωση για ημεραργίες, απώλεια μισθού, δευτερευουσών απολαβών καταβάλλονται στα μέλη της Διοίκησης της Π.Ο.Σ. και Σωματείων της και για τους εντός έδρας απασχολούμενους για εκτέλεση εργασίας της Π.Ο.Σ. μετά από απόφαση της Διοίκησης. 8. Αποζημίωση μετακίνησης, ημεραργίες, απώλεια μισθού, δευτερευουσών απολαβών κ.α. καταβάλλονται στα μετακινούμενα μέλη της Διοίκησης Σωματείων που απασχολούνται για εκτέλεση εργασίας της Π.Ο.Σ. μετά από απόφαση της Διοίκησης. 9. Στον Γραμματέα Οικονομικών καταβάλλεται Διαχειριστικό επίδομα". 

Ως εκ τούτου και όπως καλώς γνωρίζετε, τα οικονομικά στοιχεία όλων των επιμέρους πράξεων που αναφέρετε στο έγγραφό σας, οι οποίες λαμβάνουν χώρα κατά την διαδικασία που περιγράφεται στην παράγραφο 4 επ. του ανωτέρω άρθρου, σας έχουν γνωστοποιηθεί, αφού αυτές εγκρίνονται και υπερψηφίζονται από τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΣ, μεταξύ των οποίων είστε ο ίδιος, και μάλιστα ομόφωνα. Ο έλεγχος δε των οικονομικών πράξεων ανήκει αποκλειστικά και μόνον στην αρμοδιότητα της Εξελεγκτικής Επιτροπής, άλλως μπορεί να διενεργηθεί από πέντε ειδικά εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους ισαρίθμων Σωματείων – Μελών, μετά από έγγραφο αίτημά τους. Συνεπώς και με βάση το Καταστατικό, στο οποίο έχετε προσχωρήσει, δεν νομιμοποιείστε - τουλάχιστον κατά μόνας - για την υποβολή σχετικών αιτημάτων. Σας συνιστούμε να μελετήσετε 


 καλύτερα τους όρους του Καταστατικού, στο οποίο έχετε προσχωρήσει, με τους οποίους, εάν δεν είστε σύμφωνος (είτε εσείς προσωπικά είτε το Σωματείο, το οποίο εκπροσωπείτε), μπορείτε είτε να εισηγηθείτε αρμοδίως την τροποποίησή τους στην επόμενη ΓΣ είτε να εφαρμόσετε προβλεπόμενα στην παράγραφο 7 του άρθρου 6 του καταστατικού της ΠΟΣ.  Όσον αφορά στο αίτημά σας για την χορήγηση σε εσάς των ημερών απεργίας των μελών του ΔΣ και δη κατά την τελευταία πενταετία, σας γνωρίζουμε, ότι αυτά αποτελούν προσωπικά δεδομένα, τα οποία δεν νομιμοποιούμαστε να κοινοποιήσουμε σε τρίτους, παρά μόνον με αντίθετη απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα, και εφόσον έχετε απόδειξη, ότι τελέσθηκε ή τελείται κάποια ποινικώς κολάσιμη πράξη από μέλος της ΠΟΣ είτε με την ιδιότητά του αυτή είτε ως απλό φυσικό πρόσωπο (διότι προφανώς με αυτή την ιδιότητα, ήτοι του φυσικού προσώπου εγκαλείτε το Πρόεδρο της ΠΟΣ στην παράγραφο 2 του εγγράφου σας), μπορείτε να ακολουθήσετε την δικαστική οδό, με την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς, εγκλήσεως κλπ.  Σε αντίθετη περίπτωση, σας καλούμε να απόσχετε από χαρακτηρισμούς και μομφές έναντι των συναδέλφων και μελών του ΔΣ και γενικά κάθε ενέργειας, η οποία είναι αντίθετη με τις διατάξεις του καταστατικού, τις οποίες, ως μέλος, υποχρεούστε να τηρείτε απαρέγκλιτα.- 

       Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας  


  ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ 


και η απάντηση της ΠΟΣ



*από το blog της ΠΟΣ

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/28/2018

    Με πληρωμένο τον λογαριασμό του κινητού γίνομαι και εγώ συνδικα-λιστής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία πράγματα συμβαίνουν. Και πόσα ακόμα δεν μαθαίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.