Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

Με Railbus θα εξυπηρετούνται οι κάτοικοι Ελάτειας Τιθορέας και Μπράλου

Δεχθήκαμε την παρακάτω επιστολή από τον πρόεδρο του
Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μπράλλου κο Ανδριτσόπουλο με τις αγωνίες των κατοίκων της περιοχής για το πως θα «επικοινωνούν» οι περιοχές τους με την κατάργηση της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής!
Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε λίγες μέρες ενεργοποιείται η νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή από το Καλλίδρομο για Αθήνα. Τρεις σταθμοί, της Ελάτειας Τιθορέας και Μπράλου θα μείνουν χωρίς σύνδεση!
Ακολουθεί η Επιστολή: 
Σε λίγες ημέρες το σιδηροδρομικό δίκτυο Αθήνας – Θεσσαλονίκης θα παρακάμπτει τον ορεινό όγκο Παρνασσού-Οίτης και μέσω της νέας χάραξης του Καλλιδρόμου θα κατευθύνεται βόρεια.
Κάθε μεγάλο έργο που βελτιώνει τις μεταφορές στην  πατρίδα μας, τις περισσότερες φορές βελτιώνει και την ποιότητα ζωής των πολιτών και από την άποψη αυτή είμαστε ικανοποιημένοι.
Ωστόσο αντιλαμβανόμαστε σαν ισχυρό τον κίνδυνο να εγκαταλειφθεί η σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέας – Λιανοκλαδίου, μετά από 110 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, πως ο σιδηρόδρομος στο ορεινό τμήμα που σας περιγράφουμε , εξυπηρετεί μονοπωλιακά την περιοχή μας, δεδομένης της απουσίας του ΚΤΕΛ και της μεγάλης απόστασης της περιοχής μας από την εθνική οδό. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως πάνω από 20 Δήμοι και Κοινότητες της περιοχής μας, ίσως μείνουν χωρίς συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση, τόσο προς Αθήνα όσο και προς Λαμία-Θεσσαλονίκη.
Σ’ αυτή την πολύ δύσκολη εποχή για όλους τους Έλληνες, κατανοείτε πως είναι σχεδόν αδύνατο οι πολίτες μας, να καταβάλλουν οικονομικό αντίτιμο έως Τιθορέα, μεγαλύτερο από το σιδηροδρομικό κόμιστρο έως Αθήνα, για να χρησιμοποιήσουν το τραίνο από την νέα χάραξη.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα εξετάσετε το αίτημά μας με θετικό πνεύμα και σαν σιδηροδρομικός με ανάλογη ευαισθησία , για να συνεχίσουν οι κάτοικοι της περιοχής μας να εξυπηρετούνται από το τραίνο.
Για τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μπράλου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ανδριτσόπουλος Γεώργιος

Την παραπάνω επιστολή προσυπογράφουν:
 1. Για την τοπική κοινότητα Μπράλο Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Καρμίρης Ηλίας
 2. Για τον Δήμο ΔελφώνΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ   Ανδρεοπούλου Μαίρη
 3. Για τον Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  Γώγος Γεώργιος
Το MAG24 επικοινώνησε με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας Αποστόλη Καραναστάση ο οποίος διαβεβαιώνει πως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προβλέψει αρχικά την ανταπόκριση με λεωφορεία και λίγο αργότερα θα δρομολογηθεί Railbus έτσι ώστε το τρένο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την παλιά γραμμή και οι κάτοικοι να μπορούν να εξυπηρετούνται όπως σήμερα! Οπως είπε χαρακτηριστικά: » Αναγνωρίζοντας την αγωνία των κατοίκων, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προγραμματίσει την άμεση ανταπόκριση των τρένων αρχικά με λεωφορεία και αμέσως μετά με railbus»
mag24.gr

4 σχόλια:

 1. Ανώνυμος1/24/2018

  Εδώ έχουν αφήσει χωρίς τραίνο ενα σωρό πόλεις στην Πελοπόννησο και θα ασχοληθούν με σταθμούς έρημους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος1/24/2018

  Ακόμα πιστεύετε λόγια Συριζαίων; Όταν δεν δείτε το τρένο να περνάει από τους σταθμούς να πάτε στον κ. Καραναστάση να σας βάλει τρένο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος1/24/2018

  Το ιδανικό θα ήταν να δρομολογηθεί railbus και να κανει απευθείας τη διαδρομή Τιθορέα - Στυλίδα (Τιθορέα-Αμφίκλεια-Λιλαία-Μπράλος-Λειανοκλάδι-Λαμία-Στυλίδα) αλλά δυστηχώς εδώ είναι ελλαντα, που τέτοια τύχη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος1/24/2018

   Τιθορέα - Στυλίδα χλωμό το βλέπω να δρομολογηθεί.
   Αυτό πάντως που παίζει να γίνει είναι το δρομολόγιο Ελευθεροχώρι - Τραχίνα κάθε 30' ανά κατεύθυνση.

   Διαγραφή

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.