Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ ΠΕΠΕ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση από το συνάδελφο και μέλος του Δ.Σ της ΠΕΠΕ Κυριαζή Καπιτάνο με την οποία διαχωρίζει τη θέση της ΔΑΚΕ ΠΕΠΕ από τη ΝΕΑ ΕΛΞΗ

ΔΑΚΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ

  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ

Αθήνα, 09 / 11 / 2017
                                                   
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

    Πριν από μερικά χρόνια στηρίξαμε την πρόταση του τότε επικεφαλής της ΔΑΚΕ ΠΕΠΕ για αλλαγή της ονομασίας του ψηφοδελτίου μας, κάνοντας άνοιγμα για συνεννόηση και συμπόρευση με όλες τις υγιείς δυνάμεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος!

Πιστεύαμε ότι μόνον όλοι μαζί με όπλο μας αυτά που μας ενώνουν θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που επιθυμούσαν, ΟΧΙ τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου και την επέκταση του δικτύου, αλλά την μεταβίβαση του σε χέρια ιδιωτών! Τη μετατροπή δηλαδή  της Ελληνικής ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε Ιδιωτική άλλης Σημαίας!

Εδώ και αρκετό καιρό έχει αποδειχθεί ότι η αλλαγή του ονόματος του ψηφοδελτίου από ΔΑΚΕ ΠΕΠΕ σε ΝΕΑ ΕΛΞΗ αποτέλεσε το "όχημα" της ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ του τότε επικεφαλής της ΔΑΚΕ και σημερινού ιδρυτικού μέλους της νεοσύστατης "παράταξης"...Ενότητα!

Είναι Οξύμωρο φυσικά και δημιουργεί κάποια ερωτηματικά όπως γιατί αυτοί που Διέσπασαν την ΔΑΚΕ επέλεξαν ονομασία ενωτική?

Αυτό όμως είναι το λιγότερο για το οποίο νοιάζονται οι Εργαζόμενοι συνολικά και ειδικά στο Σιδηρόδρομο.

Το ερώτημα είναι τι πρεσβεύουν, τι επιδιώκουν, Ποιός είναι ο επιχειρησιακός τους σχεδιασμός για τον Σιδηρόδρομο και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ?

Ερώτημα Ρητορικό φυσικά καθότι απαντήθηκε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ. από τον εκπρόσωπο τους, ο οποίος πρώτα εκλέχθηκε με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ και μετά υπέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη και υποστήριξε με πάθος την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λέγοντας μάλιστα σκωπτικά ότι "ευτυχώς που ήρθαν οι Ιταλοί και θα δούμε σύγχρονο Σιδηρόδρομο"!!!

Επειδή κάποιοι νομίζουν ότι η ΔΑΚΕ ΠΕΠΕ διαλύθηκε, με την σημερινή μας ανακοίνωση τους  υπενθυμίζουμε ότι ΟΧΙ μόνο δεν διαλυθήκαμε και δεν αλλοτριωθήκαμε, αλλά δεν ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΤ'ΕΛΑΧΙΣΤΟ τις κεντρικές μας θέσεις για τον Σιδηρόδρομο  όπως αυτές εκφράσθηκαν στο συνέδριο της ΔΑΚΕ Ι.Τ. και ΟΜΟΦΩΝΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ!!!

Δηλώνουμε ΠΑΡΟΝ και απαιτούμε από όσους μας ταυτίζουν με τη Νέα Έλξη-Ενότητα και με τις θέσεις της που αποτελούν "ψυχικά παιδικά τραύματα" του ενός, να σταματήσουν να το πράττουν!

´Άλλωστε στο παρασκήνιο βαδίζουν χεράκι χεράκι...

Ας το κάνουν και στο προσκήνιο αφήνοντας έξω από τους σχεδιασμούς τους με φόντο τις επερχόμενες εκλογές του σωματείου μας την ΔΑΚΕ ΠΕΠΕ, γιατί η Παράταξή μας είναι πολύ μεγάλη για να χωρέσει στα Κομματικά και Συνδικαλιστικά τους παιγνίδια!

Σε ότι αφορά την πρόταση του Προέδρου του σωματείου να καταστεί η Βόρεια Ελλάδα (ΔΠΜΘ) έδρα Εμπορευματικών ΜΟΝΟ μεταφορών, θα περιμέναμε αυτή την πρόταση να την έχει καταθέσει η Διοίκηση της Εταιρείας και το Σωματείο να προσπαθεί να την Ανατρέψει!!!

Δυστυχώς εδώ βλέπουμε τον Πρόεδρο του Σωματείου μας να εμφανίζεται ως εντολοδόχος των Ιταλών και αυτό μας λυπεί αφάνταστα...

Σε κάθε περίπτωση η ΔΑΚΕ ΠΕΠΕ θα καταθέσει στο Δ.Σ. την δική της ολοκληρωμένη πρόταση εντός του σημερινού πλαισίου λειτουργίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ χωρίς να απεμπολεί τις Διαχρονικές της Θέσεις!!!

Εμείς δεν αλλάζουμε Θέσεις όπως κάποιοι αλλάζουν πουκάμισα...

Εμείς δεν μεταλλασσόμαστε, δεν χειραγωγούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε!!!

Αγωνιζόμαστε για έναν Σύγχρονο Σιδηρόδρομο στην υπηρεσία των Πολιτών υπό Δημόσιο Έλεγχο!!!

Εκλεγόμαστε από τους συναδέλφους, αυτούς εκπροσωπούμε και μόνο σ'αυτούς λογοδοτούμε!!!


ΔΑΚΕ ΠΕΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.