Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση της ΠΟΣ για την αντικατάσταση των χάρτινων Ετήσιων Καρτών ΟΑΣΑ σε ηλεκτρονικές

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΤΗΣΙΩΝ ΧΑΡΤΙΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΟΑΣΑ 
ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Όπως ήδη έχετε ενημερωθεί, οι ετήσιες χάρτινες κάρτες για τις μετακινήσεις σας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ΠΡΕΠΕΙ ν΄αντικατασταθούν με ηλεκτρονικές.
Ο ΟΑΣΑ με έγγραφη εγκύκλιό του μας ενημέρωσε τις ενέργειες που πρέπει ν’ ακολουθήσουμε (κι εσείς μεμονωμένα κι εμείς ως Ομοσπονδία) για τη διαδικασία αντικατάστασης των καρτών.
ΕΠΙΣΗΣ, σας πληροφορούμε ότι με νεότερη ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ, ενημέρωσε ότι η διαδικασία αντικατάστασης (χάρτινων καρτών σε ηλεκτρονικές) θα διαρκέσει έως τις 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017. (Μέχρι τότε, ισχύουν παράλληλα και οι χάρτινες κάρτες). 

Σ Υ Γ Κ Ε Κ Ρ Ι Μ Ε Ν Α : Ο/Η ενδιαφερόμενος/η πρέπει να δημιουργήσει και να εκτυπώσει την ατομική φόρμα QR κάνοντας τα εξής βήματα:
1. Είσοδος στο www.athenacard.gr
2. Επιλογή Έντυπο προσωποποιημένης κάρτας.
3. Συμπλήρωση υποχρεωτικών πεδίων:

α) Συμπλήρωση ΑΜΚΑ. 
β) Συμπλήρωση ενός 8ψήφιου αριθμού (PIN) ο οποίος αφού πληκτρολογηθεί θα πρέπει να το απομνημονεύσετε ή να το γράψετε για να το θυμάστε. (Η αντικατάσταση της προσωποποιημένης κάρτας γίνεται με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και του PIN).






















4. Check στο πεδίο Αποδέχομαι τους όρους χρήσης.
5. Επιλογή Δημιουργία QR. 






















6. Εκτύπωση αποδεικτικού μέσω του browser.
7. Προσκόμιση της φόρμας QR με μία πρόσφατη φωτογραφία (τύπου διαβατηρίου ή ταυτότητας) και φωτοτυπία της ετήσιας κάρτας και των υπόλοιπων κουπονιών που κατέχετε στα γραφεία της Π.Ο.Σ. (Κάνιγγος 6, 3ος όροφος) από τη ΔΕΥΤΕΡΑ 20/11/2017 έως την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/11/2017, από τις 08.30’ έως τις 14.00’. 

Ο υπεύθυνος της Ομοσπονδίας θα παραδώσει ΜΑΖΙΚΑ τις αιτήσεις που θα έχουν συγκεντρωθεί στον εξουσιοδοτημένο υπάλληλο του ΟΑΣΑ για την έκδοση της προσωποποιημένης κάρτας. (Η διαδικασία διαρκεί περίπου 2-3 ημέρες).

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα ενημερωθείτε με ανακοίνωσή μας, πότε θα περάσετε να παραλάβετε τις κάρτες, προσκομίζοντας ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το χάρτινο στέλεχος και τα κουπόνια σας τα οποία πρέπει να επιστραφούν στον ΟΑΣΑ. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Όπως αντιλαμβάνεστε η διαδικασία η οποία τηρείται από τον ΟΑΣΑ είναι χρονοβόρα. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να έχετε έτοιμες τις αιτήσεις σας κατά την παράδοσή τους στην Π.Ο.Σ. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.