Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

«ΟΧΙ» Δ. Μοσχάτου-Ταύρου στα μεταλλικά ηχοπετάσματα του Προαστιακού



Αποτέλεσμα εικόνας για «ΟΧΙ» Του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου στα μεταλλικά ηχοπετάσματα στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο στον ΤαύροΤην ομόφωνη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της τοποθέτησης των μεταλλικών ηχοπετασμάτων στον
Προαστιακό Σιδηρόδρομο της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Ταύρου επανέλαβε ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού μας Συμβουλίου Δ. Σούτος και τα μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής (Γ. Δαμηλάκος, Γ. Σάββας, Α. Κρεμμύδας, Γ. Μελέτης, Π. Κυριαζίδης, Α. Καπλάνης) στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου στο Γραφείο του τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Χρήστου Διονέλη, καθώς και τριών στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΕΡΓΟΣΕ.
Κατά τη συζήτηση εκ μέρους του Δήμου κατατέθηκαν εμπεριστατωμένα επιχειρήματα για τη θέση μας ενάντια στην τοποθέτηση αυτών των μεταλλικών ηχοπετασμάτων η οποία επηρεάζει αρνητικά το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Λόγω του ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΡΓΟΣΕ και τα στελέχη που τον συνόδευαν τάχτηκαν υπέρ της συνέχισης του έργου, δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου.
Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος χθες με έγγραφό του (ΑΠ.: 25943/7-11-17) ζήτησε συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, μαζί με την Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου μας, προκειμένου να του τεθούν οι αντιρρήσεις για την τοποθέτηση των συγκεκριμένων ηχοπετασμάτων και οι απόψεις του Δήμου για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του με την τοποθέτηση των μεταλλικών ηχοπετασμάτων, δήλωσε τα εξής: «Ζητάμε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να συναντηθούμε προκειμένου να του εκθέσουμε τις αντιρρήσεις και τις απόψεις μας κατά της τοποθέτησης των μεταλλικών ηχοπετασμάτων στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο στην περιοχή του Ταύρου. Από τις απαντήσεις του Υπουργού θα εξαρτηθεί η περαιτέρω στάση μας, ως Δήμος, για το θέμα αυτό.
Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι, όπως και για άλλα σημαντικά θέματα του Δήμου έχουμε πράξει, να προβούμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Θέλω να πιστεύω πως η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου θα κατανοήσει το πρόβλημα που δημιουργεί η ΕΡΓΟΣΕ με τη στάση της. Υπενθυμίζουμε δε ότι εκκρεμεί η εκδίκαση της προσφυγής του Δήμου μας στο ΣτΕ εμμένοντας στις θέσεις μας για την Υπογειοποίηση του Προαστιακού, κάτι που θεωρούμε ως το κύριο αίτημά μας».
aftodioikisi.gr

1 σχόλιο:

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.