Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Μεγάλο θέμα με τις τουαλέτες ΑΜΕΑ στο Σταθμό της Λάρισας

Αποτέλεσμα εικόνας για σιδηροδρομικός σταθμός λάρισαςΜια ενδιαφέρουσα πληροφορία έφτασε στο blog και αφορά τις τουαλέτες στον σταθμό της Λάρισας. Πιο συγκεκριμένα όπως μας πληροφόρησαν, οι τουαλέτες που είναι για χρήση από ΑΜΕΑ παρέμεναν εδώ και καιρό κλειδωμένες.

Το κακό δεν είναι μόνο ότι ήταν κλειδωμένες, και άρα δεν υπήρχε πρόσβαση σε αυτές, αλλά είχαν δοθεί και στον εργολάβο που έχει αναλάβει τον καθαρισμό για να τοποθετήσει μέσα τα καθαριστικά του και χρησιμοποιούνταν σαν αποθηκευτικός χώρος.

Το θέμα έφτασε στη νέα Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και έγινε μεγάλος σαματάς, καθώς όπως μάθαμε από πλευράς ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητήθηκε να ξεκλειδωθούν και να δοθούν προς χρήση του επιβατικού κοινού οι τουαλέτες άμεσα, ειδάλλως θα κατατεθούν μηνύσεις.  Μάλιστα όπως μας είπαν χαρακτηριστικά αν δεν δοθεί λύση άμεσα, η υπόθεση θα φτάσει μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Έτσι σήμερα επικράτησε ένας μικρός πανικός στο σταθμό της Λάρισας ώστε να αδειάσει η τουαλέτα των ΑΜΕΑ από τα καθαριστικά.

Επίσης επειδή οι τουαλέτες έχουν καταντήσει δημόσια ουρητήρια και όχι μόνο, και δεν μπορεί να περιοριστεί η χρήση τους από άτομα που δεν ανήκουν στο επιβατικό κοινό, μάθαμε πως γίνονται σκέψεις για να τοποθετηθεί ηλεκτρονική είσοδος και να έχουν πρόσβαση σε αυτές μόνο το επιβατικό κοινό όπου με θα μπορούν με το εισιτήριο τους και με κάποιο είδος barcode να κάνουν χρήση των τουαλετών.

Ελπίζουμε πως τέτοιου είδους παρεμβάσεις θα γίνουν και αλλού όπου υπάρχουν παρόμοια προβλήματα ώστε οι επιβάτες κάποια στιγμή να φτάσει να έχουν πρόσβαση και να μπορούν να κάνουν χρήση υπηρεσιών που δικαιούνται να έχουν.

Το blog των Μηχανοδηγών ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/28/2017

    Γιατί δεν πάνε και σε άλλους σταθμούς πχ Μαγουλα , Λιόσια ,Πειραιά Που είναι όλα βανδαλισμενα δεν υπάρχει τίποτα όρθιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/29/2017

    Το πανηγύρι τώρα αρχίζει! Θα χάσουν και κανα κιλό καποιοι ανευθυνοι στον οσε απο το τρέξιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.