Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

“Εξαφανίστηκε” η βουλγαρική εταιρεία που είχε αναλάβει να συνδέσει σιδηροδρομικά τα Σκόπια με την Ελλάδα


Η βουλγαρική εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή της
σιδηροδρομικής γραμμής από το Μοναστήρι στα Σκόπια μέχρι τα σύνορα με την Ελλάδα, από όπου θα συνδέεται με τον ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, έχει… εξαφανιστεί, με αποτέλεσμα εδώ και ένα χρόνο να μην εκτελείται καμία εργασία.
Σύμφωνα με τη σκοπιανή εφημερίδα NOVA MAKEDONIJA, οι εργασίες της σιδηροδρομικής γραμμής βρίσκονται εδώ και περίπου ένα χρόνο σε πλήρη στασιμότητα, καθώς η ανάδοχος κοινοπραξία, με επικεφαλής τη βουλγαρική εταιρεία Vodostroi, «έχει κυριολεκτικά εξαφανιστεί».
Επίσης, το δημοσίευμα προσθέτει ότι η μη έγκαιρη ολοκλήρωση της γραμμής θα κοστίσει ακριβά στα Σκόπια, επειδή πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από την ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών των Σκοπίων και σε περίπτωση μη αποπεράτωσής του μέχρι τα τέλη του 2017, το κρατίδιο θα πρέπει να επιστρέψει στα ευρωπαϊκά προενταξιακά ταμεία περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.