Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Πάτρα: Ο σταθμός του προαστιακού στον Άγ. Ανδρέα έχει τα χάλια του

Πάτρα: Ο σταθμός του προαστιακού στον Άγ. Ανδρέα έχει τα χάλια τουΗμερησίως χρησιμοποιούν τον προαστιακό σιδηρόδρομο για τις μετακινήσεις τους 6.000 πολίτες. Εκατοντάδες από αυτούς επιλέγουν ως σταθμό επιβίβασής και αποβίβασής τους αυτόν του Αγ. Ανδρέα.

Επιλογή η οποία μπορεί να τους διευκολύνει από απόψεως απόστασης αλλά όχι όμως και πρόσβασης η οποία είναι σχεδόν απαγορευτική λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην είσοδό του.

Το αποκαλυπτικό φωτορεπορτάζ έφτασε στα γραφεία της "Π" από την ευαισθητοποιημένη συμπολίτισσα Αθηνά Κουβεριανού.

Αφορμή αποτέλεσε το γεγονός του τραυματισμού ηλικιωμένης γυναίκας μετά από πτώση το πρωί της Πέμπτης στο σταθμό του ΟΣΕ (Αγίου Ανδρέα) και συγκεκριμένα στο σημείο εξόδου προς την οδό Μαιζώνος, στο οποίο υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας.

Η κ. Κουβεριανού, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες επισημάνει τα εμπόδια που υπάρχουν στην πρόσβαση του κοινού στον εν λόγω σταθμό.

«Το στενό άνοιγμα στην είσοδο - έξοδο από και προς τον σταθμό με το ιδιαίτερα ολισθηρό σκαλοπάτι, δυσχεραίνει τη διέλευση πεζών όπως μητέρες με βρεφικά καροτσάκια, Α.Μ.Ε.Α. και των ατόμων με κινητικές δυσκολίες (π.χ. ηλικιωμένοι)». Κι ενώ αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στην κεντρική είσοδο ακριβώς δίπλα υπάρχει μία άλλη μεγάλη πόρτα η οποία όμως είναι κλειδωμένη. Όπως παρατηρεί η κ. Κουβεριανού: «Η λύση είναι προφανής αφού δίπλα στην υπάρχουσα είσοδο υπάρχει άλλη με πολύ μεγαλύτερο πλάτος (χωρίς σκαλοπάτι) η οποία, όμως, είναι κλειστή».

Τις παραπάνω επισημάνσεις της η κ. Κουβεριανού τις έχει στείλει εγγράφως στη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητώντας της λήψη μέτρων καθώς καθημερινά από το σημείο αυτό διέρχονται εκατοντάδες χρήστες του προαστιακού και υποψήφια θύματα της εγκατάλειψης του σταθμού.

pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.