Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

«Θα αποκατασταθούν τα δρομολόγια» δεσμεύτηκε ο Υπουργός στα εγκαίνια του σταθμού στο Ζεφύρι

Περήφανος για το έργο που όπως τόνισε «ολοκληρώθηκε έπειτα από πάνω από 10 χρόνια»
δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης, κατά τη διάρκεια των σημερινών εγκαινίων των νέων σταθμών του Προαστιακού σε Αθήνα (Σταθμό Λαρίσης) και Ζεφύρι.
Στο Ζεφύρι όπως αναμενόταν, βρέθηκε αρκετός κόσμος -κυρίως κάτοικοι του Δήμου Φυλής- προκειμένου να διαδηλώσει και να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά, για τα αρκετά προβλήματα που έχουν προκαλέσει τα νέα δρομολόγια του Προαστιακού, τα οποία σε μεγάλο βαθμό υποβαθμίζουν, για την ώρα τουλάχιστον, τις συγκοινωνίες της περιοχής.
Αναφερόμενος στο εν λόγω πρόβλημα που έχει προκύψει, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αφού μίλησε για το στοίχημα της ολοκλήρωσης της υπογειοποίησης στα Σεπόλια (αλλά και στην ανάγκη να δοθεί βάση και στις υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής, τη Δυτική Αθήνα, τα Λιόσια, που έχουν επιβαρυνθεί από τις σιδηροδρομικές υποδομές), δεσμεύτηκε ότι με την ολοκλήρωση των έργων στο ΣΚΑ, θα αποκατασταθούν πλήρως και τα δρομολόγια στα Άνω Λιόσια και έκανε λόγο για ανταποδοτικά οφέλη για τις περιοχές αυτές τα οποία «δεν θα περιορίζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά θα αφορούν και στην ανάπλαση των περιοχών και αυτά είναι ευθύνη και του Οργανισμού των Σιδηροδρόμων».
Από την πλευρά του, ο γ.γ. του υπουργείου Μεταφορών, Θάνος Βούρδας έκανε λόγο για μια εξέλιξη που «…θα αλλάξει τη ζωή και την πόλη της Αθήνας και τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο. Όταν, τον Οκτώβριο του 2015 βάλαμε στόχο αυτό το έργο, οι περισσότεροι έλεγαν ότι δεν θα τελειώσει ο σταθμός Λαρίσης. Συζητώντας, τότε, με τον Υπουργό, μου είπε ότι εμείς δεν ήρθαμε για να υπογράφουμε συμβάσεις, ήρθαμε για να τελειώσουμε έργα, και νομίζω ότι ο ίδιος, καταρχήν, και όλοι όσοι συνεργαζόμαστε μαζί του, είμαστε σε αυτή την κατεύθυνση» τα λόγια του γ.γ. του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
 «Τα έργα αυτά αναβαθμίζουν τη γεωπολιτική θέση της χώρας» σημείωσε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε ότι «οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες βρίσκονται στο προσκήνιο σε συνάρτηση με την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη. Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη σιδηροδρομική οικογένεια» υποστήριξε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
Την ίδια ώρα, οι αντιδράσεις των επιβατών στα Άνω Λιόσια αναφορικά με τα νέα δρομολόγια είναι αρνητικές, αφού η πλειοψηφία των μετακινήσεων έχει δυσκολέψει σε μεγάλο βαθμό και δεν είναι λίγοι εκείνοι που κρατούν επιφυλάξεις ως προς τις «δεσμεύσεις», ενθυμούμενοι πως… «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού…».
cityface.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.