Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Εγκαινιάστηκαν επίσημα οι νέες αποβάθρες του Σταθμού Λαρίσης

Εγκαινιάστηκε πριν από λίγο ο (εν μέρει) ανακαινισμένος Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός της Αθήνας (Στ.Λαρίσης) με
αφορμή τη λειτουργία των 3 σύγχρονων αποβαθρών. Την κορδέλα έκοψε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος δήλωσε ότι πρέπει να περάσουμε από την εποχή των αυτοκινητόδρομων στην εποχή του σιδηρόδρομου τόσο για τις επιβατικές όσο και για τις εμπορευματικές μεταφορές.
Χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση που υπήρχε στο σιδηρόδρομο, και όπως είπε για τον Στ.Λαρίσης έγινε συστηματική προσπάθεια και πλέον υπάρχει ένας ανανεωμένος, ηλεκτροδοτούμενος σταθμός ενώ για τη συνέχεια είπε ότι θα ολοκληρωθούν τα έργα της ηλεκτροκίνησης μέχρι τον Πειραιά, θα δημοπρατηθεί η Β`φάση του Στ.Λαρίσης τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ τελειώνουν τα έργα μέχρι την Πάτρας, με τον ΠΑΘΕ να ολοκληρώνεται και όπως είπε ο στόχος είναι να γίνει ανάταξη στα λεηλατημένα συστήματα σηματοδότησης και αυτοματισμού (τηλεδιοίκησης).
Γενικός Γραμματέας του Υπ.Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, είπε ότι η σημερινή μέρα είναι για νέες εξελίξεις όσον αφορά τον σιδηρόδρομο που όπως είπε μπορεί προσωρινά κάποιους να τους ταλαιπωρήσει αλλά μακροπρόθεσμα θα εξυπηρετεί τους πολίτες και θα αλλάξει και τη ζωή της Αθήνας και του Ελληνικού Σιδηρόδρομου. Συμπλήρωσε πως όταν τον Οκτώβριο του 2015 υπέγραψε την σύμβαση για την ανακαίνιση του σταθμού πολλοί είπαν ότι πρόκειται για μία ακόμα σύμβαση που δεν θα τελειώσει ο Σταθμός Λαρίσης.
"Συζητώντας το με τον Υπουργό (σ.σ. Χ.Σπίρτζη) μου είπε, εμείς δεν ήρθαμε για να υπογράψουμε συμβάσεις αλλά για να τελειώσουμε έργα και νομίζω ότι όλοι όσοι συνεργαζόμαστε μαζί του είμαστε στην ίδια κατεύθυνση και αυτό γίνεται και σήμερα".
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/02/2017

    Πιτόγυρα μια και ήσουν παρών ο Στριγκης έκλαψε όταν έκοβε την κορδέλα ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/02/2017

    ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΝΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΤΙΚΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/02/2017

    Σουζα οι κυβερνητικοί γυμνοσάλιαγκες όλο χαρές ήταν σήμερα που εγκαινίασαν τα έργα της ΝΔ
    Όλα τα κομματόσκυλα ήταν έχει σαν αυθόρμητοι χειροκροτητές ....σαλιαααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/02/2017

    Γλύψιμο πατοκορφα μαθαίνω από τους νενεκους της ιδιωτικοποιήσης χαίρονται άραγε οι γερμανοτσολιάδες για τα εγκαίνια της εταιρείας των Ιταλών που ξεπούλησαν χωρίς ίκτο και κανένα ηθικό φραγμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/02/2017

    Το φύλλο υπηρεσίας στο ΜΑΙ ο μπίλιας το βγάζει με κλήρωση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.