Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Νέα από την συνάντηση της ΠΟΣ με τα ΜΜΜ (φωτο)

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας η συνάντηση της
ΠΟΣ με εκπροσώπους σωματείων από τα ΜΜΜ.

Στο κάλεσμα της ΠΟΣ για συζήτηση ανταποκρίθηκαν αρκετοί συνάδελφοι που γέμισαν την αίθουσα πλην όμως δεν έλειψαν και οι απουσίες εκπροσώπων σωματείων κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά.


Ο πρόεδρος της ΠΟΣ Παναγιώτης Παρασκευόπουλος καλωσόρισε τους συναδέλφους και τους ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα παρότι βρισκόμαστε στο μέσο του καλοκαιριού.

Έκανε μια σύντομη ενημέρωση για τον Σιδηρόδρομο με αναφορά στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την πορεία της ΕΕΣΣΤΥ. Για την ΕΕΣΣΤΥ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι σκέψεις του Υπουργείου είναι να την απεγκλωβίσει από το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά όχι όμως και να μην την ιδιωτικοποιήσει.
Μίλησε για το παράδειγμα των Ιταλών όπου εκεί υπάρχει Ομοσπονδία Μεταφορών με τεράστια δυναμική και πως θα πρέπει και εδώ να πορευτούν όλοι μαζί.

Ολοκληρώνοντας κατέθεσε πρόταση την ημέρα των υπογραφών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της επισημοποίησης της ιδιωτικοποίησης να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση από όλα τα μέσα.

Στην συνέχεια τον λόγο πήραν συνάδελφοι από τα άλλα σωματεία. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες από τις ομιλίες:


Ο συνάδελφος Λεωνίδας Σκούλος (ΟΣΥ) είπε χαρακτηριστικά πως κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως λειτουργεί αυτή η κυβέρνηση και την χαρακτήρισε ως την χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο σε μόλις 2 χρόνια.
Εξέφρασε την απορία του για την απουσία συγκεκριμένων σωματείων από τέτοιες συζητήσεις και στην συνέχεια μίλησε για την ΟΣΥ και τις κινήσεις του Υπουργού Μεταφορών κ. Σπίρτζη που πρώτα έβαλε την ΟΣΥ στην ΕΔΗΣ για να τους γλιτώσει από το ΤΑΙΠΕΔ και τώρα προσπαθεί να τους βγάλει από την ΕΔΗΣ. Αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα έλλειψης οδηγών και λεωφορείων.
Τέλος τόνισε πως στηρίζουν την ΠΟΣ σε ότι αποφασίσει για κινητοποίηση.


Ο συνάδελφος Λευτέρης Ρενιέρης  (ΣΤΑΣΥ) είπε από την πλευρά του ότι υπάρχει μεγάλο έλλειμμα προσωπικού και ανταλλακτικών στην τεχνική βάση και πως η φωτιά που καίει στον ΟΣΕ πλησιάζει και στις υπόλοιπες μεταφορές. Τέλος συμφώνησε με την πρόταση του προέδρου της ΠΟΣ.

Ο συνάδελφος Σπύρος Ρεβύθης (ΣΕΛΜΑ) τόνισε πως η πώληση της ΕΕΣΣΤΥ επηρεάζει και την τεχνική βάση της ΣΤΑΣΥ. Είπε ότι πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και να αφήσουμε πίσω το παρελθόν μήπως και σώσουμε ότι μπορούμε να σώσουμε. Στηρίζει την πρόταση Παρασκευόπουλου.

Το blog των Μηχανοδηγών ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.