Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΠΕΠΕ: Να επανδρωθεί ο Σταθμός των Αγίων Αναργύρων για να περιοριστεί το χάος της μονοδρόμησης

    Αθήνα, 05/7/2017
Αριθ.Πρωτ. 310

ΠΡΟΣ: Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
          κ. Αθανάσιο Βούρδα.
ΚΟΙΝ: 1. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ – κ. Φίλιππο Τσαλίδη.
          2. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΕ – κ. Κωνσταντίνο Πετράκη.



Κύριε Γενικέ,
     Μετά από δέκα και πλέον χρόνια, σήμερα δόθηκε στην κυκλοφορία η νέα αποβάθρα στο Σ.Σ.ΑΘΗΝΩΝ, η οποία σε συνδυασμό με την Ηλεκτροκίνηση θα αναβαθμίσει την ποιότητα μεταφοράς του επιβατικού κοινού με το σιδηρόδρομο.
Δυστυχώς όμως, για άλλη μια φορά η έλλειψη συντονισμού και ο λάθος σχεδιασμός, θέτουν σε κίνδυνο την προοπτική ενός σημαντικού έργου.
Δεν είναι δυνατόν να επιλέγεται η λύση της μονοδρόμησης μεταξύ ΣΚΑ – ΑΘΗΝΩΝ για τις επόμενες δέκα ημέρες, όταν μπορεί αυτή να περιορισθεί μεταξύ Αγίων Αναργύρων – Σ.Σ.Αθήνας με την επάνδρωση – στελέχωση του τοπικού σταθμού.
Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην κυκλοφορία μεταξύ ΣΚΑ – Αθήνας είναι χαώδης, με σοβαρότατες καθυστερήσεις σε όλα τα τραίνα (αρτηριακά και προαστιακά). Ταυτόχρονα, δυσκολεύεται η κυκλοφορία των εμπορικών αμαξοστοιχιών (όμως γι΄αυτό το θέμα - των εμπορικών - θα επανέλθουμε με νεότερη επιστολή μας).
Σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα σε όλες τις ενέργειες, ώστε: α) να περιοριστεί η μονοδρόμηση μεταξύ Αθηνών και Αγίων Αναργύρων και β) το σφίξιμο του χρονοδιαγράμματος της ολοκλήρωσης των έργων εντός του Σταθμού της Αθήνας, ώστε να μειωθεί ο χρόνος της μονοδρόμησης και να επανέλθει γρήγορα η ομαλή ροή στην κυκλοφορία.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε ενημέρωση.
                                                                                  

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
      Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ                        ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.