Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Χρ. Μπουκώρος: Σημάδια κατάρρευσης του θεσσαλικού σιδηροδρόμου

Χρ. Μπουκώρος:Σημάδια κατάρρευσης του θεσσαλικού σιδηροδρόμου
Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος, σχετικά με τα τελευταία, ολοένα και
συχνότερα,περιστατικά μηχανικών βλαβών στα δρομολόγια του ΟΣΕ.
Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Ακόμα μία ημέρα ταλαιπωρίας περίμενε τους επιβάτες του ΟΣΕ στο δρομολόγιο Λάρισας – Βόλου των 2:30 μμ., τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017. Για δεύτερη φορά το τελευταίο δίμηνο, δεκάδες επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν αναγκασμένοι να περιμένουν σε συνθήκες καύσωνα, εξαιτίας μηχανικής βλάβης, που ακινητοποίησε την αμαξοστοιχία.
 Το τελευταίο περιστατικό έλαβε ακόμη πιο δραματικό τόνο, εξαιτίας της βλάβης που είχε υποστεί νωρίτερα και το λεωφορείο του ΟΣΕ, το οποίο λειτουργεί επικουρικά σε τέτοιες περιπτώσεις.
 Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας, μεταξύ των οποίων, και ασθενείς, αλλά και οι επιβάτες των ενδιάμεσων σταθμών αναγκάστηκαν, σε συνθήκες καύσωνα, να αναμένουν για περισσότερο από μία ώρα χωρίς καμία ενημέρωση για τη συνέχιση του ταξιδιού τους.
Ένα ακόμη περιστατικό που αποδεικνύει τη ραγδαία υποβάθμιση του Οργανισμού, είναι και το γεγονός, ότι την ίδια μέρα επιβάτες του ΟΣΕ διαπίστωσαν και την κατάρρευση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας έκδοσης εισιτηρίων. Επιβάτες που
πλήρωσαν με πιστωτική κάρτα και χρεώθηκαν κανονικά το αντίτιμο του εισιτηρίου για το δρομολόγιο Βόλος – Θεσσαλονίκη, διαπίστωσαν ότι τα εισιτήριά τους δεν εκδόθηκαν.
Τα συγκεκριμένα περιστατικά αποτελούν σημάδια κατάρρευσης του θεσσαλικού σιδηροδρόμου. Οι ευθύνες της διοίκησης του ΟΣΕ, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας
του αρμόδιου υπουργείου, είναι δεδομένες για την απαξίωση του συγκεκριμένου δικτύου.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Ποια συγκεκριμένα μέτρα θα λάβει προκειμένου να σταματήσει η δυσφήμηση και υποβάθμιση του θεσσαλικού σιδηροδρόμου;», καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.