Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

ΠΟΣ: Να εφαρμοστεί η απόφαση του Αρείου Πάγου και η δέσμευση του κ. Σπίρτζη για το 25%

Αθήνα, 14/7/ 2017
Αριθ. Πρωτ. 39474


ΠΡΟΣ: 1. Πρόεδρο ΔΣ/ΟΣΕ – κ. Γεώργιο Αποστολόπουλο.
          2. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΕ – κ. Κωνσταντίνο Πετράκη.
          3. Πρόεδρο ΔΣ/ΕΕΣΣΤΥ – κ. Ιωάννη Αντωνιάδη.
          4. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΕΣΣΤΥ – κ. Γεώργιο Αναγνωστόπουλο.
          5. Πρόεδρο ΔΣ/ΤΡΑΙΝΟΣΕ – κ. Παναγιώτη Θεοχάρη.

          6. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ – κ. Φίλιππο Τσαλίδη.
          7. Μέλη ΔΣ ΟΣΕ.
          8. Μέλη ΔΣ ΕΕΣΣΤΥ.
          9. Μέλη ΔΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
        10. Εκπρόσωπο εργαζομένων στο ΔΣ ΟΣΕ – κ. Αθανάσιο Λεβέντη.
        11. Εκπρόσωπο εργαζομένων στο ΔΣ ΕΕΣΣΤΥ – κ. Παναγιώτη Κλειδόπουλο. 
        12. Εκπρόσωπο εργαζομένων στο ΔΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ – κ. Βασίλειο Ζαβογιάννη. 


Κύριοι,

          Με το ν.4024/2011 εφαρμόστηκε η προσαρμογή των αμοιβών των υπαλλήλων στο σιδηρόδρομο και με τον ν.4093/2012 εφαρμόστηκε η υπαγωγή τους στο Ενιαίο Μισθολόγιο.
Παρά το ότι ο νομοθέτης προέβλεπε ότι το άθροισμα και των δύο νόμων δεν δύναται να επιφέρει μειώσεις πέραν του 25% εν τούτοις, στην εφαρμογή τους επέφερε μειώσεις μισθών πέραν του 25% αγγίζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις και το 50%. Αυτό βέβαια, εφαρμόστηκε και στους εργαζόμενους των φορέων του Δημοσίου όλης της χώρας.
Δια μέσου της δικαστικής οδού με αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν και δικαιώνονται καθημερινά, με αποκορύφωμα την αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου την οποία σας έχουμε αποστείλει.
Με το αριθ.πρωτ. 208954/26-3-2015 έγγραφό του ο ΟΣΕ ύστερα από απόφαση της 17ης γενικής συνεδριάσεως του Ελεγκτικού Συνεδρίου της 24ης Σεπτεμβρίου 2014 και τις γνωμοδοτήσεις της Νομικής Υπηρεσίας θεωρεί ότι η προαναφερθείσα Δικαστική Απόφαση έχει εφαρμογή και στον ΟΣΕ. Ζητεί τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού κ.Σπίρτζη, ώστε το Δ.Σ. του ΟΣΕ να προχωρήσει στη λήψη απόφασης πράττοντας το αυτονόητο (επισυνάπτουμε το ανωτέρω έγγραφο).
Κατά τη συνάντηση της Π.Ο.Σ. με τον Υπουργό κ.Σπίρτζη τέθηκε το ζήτημα και ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι εάν υπάρξει τελεσίδικη απόφαση για εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο, αυτή θα είναι άμεσα εκτελεστή στην καθολικότητά της δηλαδή για όλους τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο. Απόρροια αυτού ήταν όλοι οι εργαζόμενοι που τους αφορούσε να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό προκειμένου να δικαιωθούν για το αυτονόητο.
Σήμερα, πέραν της αμετάκλητης απόφαση του Αρείου Πάγου υφίσταται και η πρώτη (εκκρεμούν εκδικάσεις) τελεσίδικη απόφαση για Σιδηροδρομικούς υπαλλήλους, δικαιώνοντάς τους, την οποία σας επισυνάπτουμε.
Κατόπιν τούτων, ζητάμε άμεσα την υλοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας καθώς έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη για να αποφευχθούν χρονοβόρες διαδικασίες (Δικαστήρια), απώλεια χρηματικών αποζημιώσεων των εταιρειών και απώλεια χρηματικών αμοιβών από τα παρακρατηθέντα χρήματα των εργαζομένων.
Καλούμε τους εκπροσώπους των εργαζομένων να μεριμνήσουν για την άμεση εισαγωγή του θέματος στα Δ.Σ. των εταιρειών.-





      Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας



           ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.