Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Ζητούν ραντεβού με Σπίρτζη για να του θέσουν το αίτημα του τρένου

Επιστολή σε Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχους

Επιστολή προς τους τρεις βουλευτές της Αργολίδας, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, τους Δημάρχους Ναυπλιέων και Άργους - Μύκηνών και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αργολίδας απέστειλε η «Πρωτοβουλία για την Επαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα», μέσω της οποίας ζητά τη μεσολάβηση για το κλείσιμο ραντεβού με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη προκειμένου να του θέσουν το αίτημά τους.

Στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος Ναυπλιέων προσφέρθηκε να χρηματοδοτήσει τη μελέτη βιωσιμότητας, κάτι που δεν είναι απόλυτα ακριβές, αφού εξ' όσων γνωρίζουμε ο δήμαρχος ναι μεν δήλωσε πολύ θετικός στο αναλάβει τη μελέτη, αλλά έβαλε πρώτα το ραντεβού με το Υπουργείο και μετά τη χρηματοδότηση της, αν και εφόσον αυτό κριθεί σκόπιμο μετά την συνάντηση.

Η Επιστολή έχει ως εξής:

«Μέχρι στιγμής έχουμε την υποστήριξη του μεγαλύτερου μέρους των φορέων του νομού, πράγμα που μας κάνει να χαρακτηρίζουμε τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μαυραγάνη στο Ναύπλιο το λιγότερο ατυχείς. Δεν μπορεί να κωφευεί απέναντι στο δίκαιο αίτημα μας για επαναλειτουργία του τραίνου, δεν είμαστε μια παρέα ρομαντικών που αρέσκονται στο να βλέπουν τα τραίνα να παιρνούν. Έτσι, λοιπόν, εμείς ζητάμε να συναντηθούμε με τον Υπουργό Μεταφορών κ. Σπίρτζη, όχι απλά για να καταθέσουμε το αίτημα μας, αλλά για να πάρουμε απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

Γιατί ένα έργο το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Πελοποννήσου για να φέρει ανάπτυξη στο νομό μας δεν χρησιμοποιείται;

Γιατί αποκόβουν έναν από τους πιο τουριστικούς (5000 τουλάχιστον κλίνες) και προβεβλημένους τόπους τη χώρας μας, από το κεντρικό αεροδρόμιο και λιμάνι της χώρας;

Γιατί ακυρώνουν το Χωροταξικό Σχεδιασμό, ο οποίος προέβλεπε τη μετρική γραμμή Ναύπλιο-Άργος-Κόρινθος ως γραμμή τροφοδοσίας του προαστιακού;

Γιατί ο ΟΣΕ δεν προχωρά τη μελέτη βιωσιμότητας της γραμμής, καθότι δημόσια επιχείρηση χρηματοδοτείται από την φορολογία μας για να προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες; Επιπλέον χαιρετίζουμε την προσφορά του Δημάρχου Ναυπλιέων να χρηματοδοτήσει ο Δήμος Ναυπλιέων τη μελέτη βιωσιμότητας και δηλώνουμε πως θα στηρίξουμε αυτή την κίνηση.

Βάση ποιας νομοθεσίας (Ελληνικής ή Ευρωπαϊκής) ο κ. Μαυραγάνης λέει οτι απαγορεύεται η ένταξη των μετρικών γραμμών στις ΥΓΟΣ (Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος);

Επομένως σας ζητάμε να μεσολαβήσετε για να υπάρξει σύντομα ραντεβού όλων εμάς με τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, ώστε να αποκατασταθεί η επιχειρούμενη αδικία προς τους πολίτες της Αργολίδας».

anagnostis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.