Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας για την καταγγελία του κλειδούχου Δ. Τσιάμη

 Απογοήτευση και θλίψη ένιωσε το Δ.Σ. του Σ.Σ.Θ. διαβάζοντας την επιστολή διαμαρτυρίας <<ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ>> του συναδέλφου
κλειδούχου Τσιάμη Δημήτρη. Φυσικά καμία έκπληξη δεν αισθανθήκαμε αφού το Δ-Σ γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι και στο παρελθόν ο Κ. Σταθμάρχης συμπεριφέρονταν  με αυταρχικότητα αλλά και αλαζονεία. Όμως αυτή τη φορά έχασε το μέτρο, ξέφυγε από κάθε κατάσταση. Το να στραφεί με ανάρμοστη συμπεριφορά και με λεκτική μορφή βίας απέναντι στη σύζυγο του συναδέλφου δεν έχει προηγούμενο.
    Σίγουρα τα προβλήματα στο χώρο εργασίας είναι αναπόφευκτα. Η ένταση και το στρες που υπάρχει στους εργαζομένους μπορεί να οδηγήσουν σε συμπεριφορές που δυσκολεύουν τις  σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων.
    Η αγένεια όμως που χαρακτηρίζει κάποιους, η χοντροκοπιά, η απουσία της αίσθησης για το τη βιώνουν οι άλλοι, μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε εκτροπές και να δημιουργηθούν καταστάσεις όξυνσης επιθετικότητας και σύγκρουσης όπως συνέβη με το συγκεκριμένο περιστατικό.
    Επιβάλλεται να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και ευγένεια στο χώρο εργασίας και είναι ξεκάθαρο ότι προς το συμφέρον όλων να υπάρχουν αρμονικές σχέσεις μεταξύ όλων των συναδέλφων στο επαγγελματικό περιβάλλον.
    Η επαναλαμβανόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά του συγκεκριμένου συναδέλφου με λεκτική μορφή απασχόλησε και στο παρελθόν το Δ.Σ. του Σ.Σ.Θ. Ομόφωνα τότε το Δ.Σ. του Συνδέσμου αποφάσισε διαμαρτυρηθεί έντονα στην τότε Διοίκηση του Ο.Σ.Ε. και να ζητήσει την αντικατάσταση του, όπως και έγινε.
    Οι εργοδότες οφείλουν να παρεμβαίνουν και να βεβαιώνονται ότι στον εργασιακό χώρο δεν υπάρχει ένα περιβάλλον όπου η λεκτική παρενόχληση γίνεται ανεκτική. Όταν υπάρχει εκφοβισμός και εντοπίζεται μέσω καταγγελιών οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να βρούνε τον κατάλληλο τρόπο για την αντιμετώπιση αυτών των εκφοβισμών και να ενεργούν τα δέοντα. Όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση οφείλει άμεσα η Διοίκηση να διερευνήσει το περιστατικό και να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες αλλά και η εργασιακή ηρεμία μεταξύ των εργαζομένων.
    Η συμπεριφορά του Κ. Σταθμάρχη του σταθμού Βόλου θα έπρεπε να αποτελεί πρότυπο για τους άλλους.
    Επί σειρά ετών χρησιμοποιεί επιθετική και αδικαιολόγητη συμπεριφορά απέναντι στους συναδέλφους του, όχι εξαιτίας  κάποιας σύγκρουσης συμφερόντων αλλά με μόνο σκοπό να του υποδείξει, να εκφοβίσει κάθε συνάδελφο έτσι ώστε το υπόλοιπο προσωπικό να είναι πιο δεκτικό στα όσα διατάξει ως <<Εργασιακός Δυνάστης>>.
    Τον χαρακτηρίζει:
o       Η εχθρικότητα και η αγένεια.
o       Να μιλάει υποτιμητικά σε κάθε συνάδελφο.

   Παίρνοντας την εξουσία, αφού η Διοίκηση του Ο.Σ.Ε. τον όρισε να εκτελεί χρέη Κ. Σταθμάρχη θέλει να πετύχει την πλήρη υποταγή των εργαζομένων.
   Ο εκφοβισμός που χρησιμοποιεί χαρακτηρίζεται επικίνδυνος καθώς μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ασφάλειας, όσο και σε προβλήματα υγείας.
   Ο σύνδεσμος γνωρίζοντας και αιτιολογώντας τις καταγγελίες συναδέλφων που προέκυψαν και στο παρελθόν ζητάει από την Διοίκηση του Ο.Σ.Ε. :
o       Να κάνει ένορκη διοικητική εξέταση και να αποδοθούνε τα όσα ορίζει η εργασιακή Νομοθεσία στις περιπτώσεις αυτές.
o       Να αντικαταστήσει τον Κ. Σταθμάρχη Βόλου διότι δεν μπορεί να συνεχίζει να εκτελεί τα καθήκοντα του.
o       Να σταματήσει η Διοίκηση του Ο.Σ.Ε. να προστατεύει το συγκεκριμένο συνάδελφο.

    Σε κάθε άλλη περίπτωση Κύριοι ο Σύνδεσμος θα κινηθεί νομικά και θα καταγγείλει στο Σώμα Ελεγκτικών Δημοσίας Διοίκησης για την κακοδιοίκηση που υπάρχει στην εταιρία που θέλει να λέγεται Δημόσιος Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος.
     


- Ο -                                                                                                                - Ο -
Πρόεδρος                                                                                                      Γραμματέας
Νικολάου Δημήτρης                                                                                         Κεφαλάς Ιωάννης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.