Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Επιστολή Μηχανοδηγού που του αφαίρεσαν το δικαίωμα λόγου στη γενική συνέλευση του ΜΑΙ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή συναδέλφου Μηχανοδηγού από το ΜΑΙ, ο οποίος επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του. Το blog έχει στην διάθεσή του το ονοματεπώνυμο του συναδέλφου.

Καθόμουν μόνος και σκεφτόμουν για τα περίεργα που συμβαίνουν εδώ και αρκετό καιρό στον κλάδο μας και ειδικότερα στο ΜΑΙ που αποσκοπούν γιατί τα κάνουν, και τι θα
κερδίσουν. 
Σε κάποιους ασυλία-βόλεμα-χάιδεμα τελείως ξεδιάντροπα και σε κάποιους κυνηγητό, ανακατωσούρα, αποκλεισμοί, κατακερματισμό της προσωπικότητας και άλλα πολλά. Δεν κούρασα πολύ το μυαλό μου, την απάντηση την βρήκα. θέλω όμως να τα πω να τα ακούσουν αυτοί που τα έχουν υποστεί αλλά και αυτοί που τα κάνουν μήπως αυτοί που τα κάνουν έστω και αργά κοιταχθούν στον καθρέφτη και κάνουν αυτοκριτική. Μήπως και αλλάξουν στάση και πορεία, αν τους έχει προικίσει ο Θεός με λίγο φιλότιμο και λίγη τσίπα.

Πρώτα από όλα για τον εαυτό τους την συνείδησή τους και τελευταία για τις συνέπειες.
Γιατί έχουν χαθεί μέσα στις υποσχέσεις που έδωσαν σε αυτούς που τους έκαναν τα όνειρα πραγματικότητα και προσπαθούν να τους αποδείξουν ότι μπορούν ακόμα χειρότερα για τους άλλους και ακόμα καλύτερα για τους δικούς τους και βυθισμένοι στο έργο τους δεν έχουν καταλάβει ούτε βλέπουν τον κατήφορο που έχουν πάρει. Δεν τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι γιατί  σε αυτούς υπάρχουν ηθικοί, τίμιοι, καλοί, αξιοπρεπείς και ικανοί και αυτοί συνθέτουν το νέο μηχανισμό που έχει στηθεί. Αυτούς το σύστημα τους χρειάζεται για να κρατούν ο καθένας από την πλευρά του και από τη θέση που έχουν πάρει ώστε να υπάρχει λίγη ισορροπία. Χωρίς όμως το σύστημα να ακούει ποτέ την άποψή τους και τις προτάσεις τους.
Το νέο σύστημα έχει στήσει μηχανισμό με καλούς, τίμιους, ικανούς, άσχετους, αδαείς, κακούς και εκτελεστές. Στη δουλειά μας οι τέσσερις τελευταίοι δεν χωράνε, γιατί η δουλειά μας είναι άκρως επικίνδυνη ψυχοφθόρα και εγκεφαλικά κουραστική, και κατά συνέπεια δεν πρέπει να προσπερνάμε ούτε να ασπαζόμαστε λογικές που μας θέλουν υποτακτικούς και προσκυνημένους και να μη σέβονται τίποτα και κανέναν. Υπάρχουν άνθρωποι υπερήφανοι και αξιοπρεπείς και πιστεύω ότι και αυτοί θα εξωτερικεύσουν τις προσβολές και τις πιέσεις που έχουν υποστεί στο πρόσωπό τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Υπάρχουν και αυτοί που δεν διστάζουν να πουληθούν  και να γονατίσουν, άλλοι γιατί έχουν μεγάλες ανάγκες και υποχρεώσεις άλλοι για να έχουν την ομπρέλα της εξουσίας και άλλοι γιατί έτσι έχουν μάθει να κάνουν. Αυτούς τους ξεπερνάμε  δεν τους κατηγορούμε και δεν τους χρεώνουμε  τίποτα. Για να επανέλθω το πώς έχει στηθεί το νέο σύστημα με το μηχανισμό του. Έχει εντάξει μέσα του ανθρώπους ποu ξέχασαν από που ξεκίνησαν, τι έλεγαν, τι έκαναν και ποιοι είναι , και γονάτισαν και πουλήθηκαν για να πάρουν μερίδιο στην εξουσία. Σύρθηκαν και υποτάχθηκαν στο νέο σύστημα εξουσίας για να κάνουν πραγματικότητα αυτά που έκρυβαν στο μυαλό τους και την ψυχή τους και κάνουν στους άλλους αυτά που δεν δέχτηκαν ούτε που ανέχτηκαν ποτέ, στηριζόμενοι όχι στις πλάτες τους, αλλά στις πλάτες άλλων πηδώντας κάθε φορά από εξουσία σε εξουσία χωρίς ντροπή και αυτοσεβασμό για να κάνουν πραγματικότητα αυτά που έκρυβαν όπως  είπα στο μυαλό τους και στην ψυχή τους. Αυτή  η κατηγορία ανθρώπων είναι αχάριστοι και την αχαριστία δεν την συγχώρεσε ούτε ο Χριστός.

Τη μοναδική αμαρτία που δεν συγχώρεσε είναι η υποκρισία. Και η υποκρισία είναι ασέβεια προς τους ανθρώπους που έκαναν τα όνειρά τους πραγματικότητα, έχουν έπαρση και η έπαρση είναι ασέβεια προς το Θεό. Όλες αυτές τις κατηγορίες ανθρώπων αναλόγως το ποιόν τους το κάθε σύστημα τους αξιοποιεί, τους χρησιμοποιεί και τους διαχειρίζεται με σκοπό την παραμονή όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία. Το νέο σύστημα εξουσίας που κατηγορούσε και καταδικάζε τις προηγούμενες εξουσίες και μας έλεγε ότι θα φερθεί ισόνομα με την ανάληψη  της εξουσίας. Ξέχασε τις καλές προθέσεις που διαλαλούσε, και λειτουργεί χωρίς σεβασμό και ντροπή απροκάλυπτα με τα χειρότερα στοιχεία που είχε μέσα του και που του έμαθαν οι εκτελεστές, οι αχάριστοι, οι υποκριτές και οι κακοί και έγιναν χειρότεροι από αυτούς που κατηγορούσαν και καταδίκαζαν. Τουλάχιστον οι προηγούμενοι είχαν σεβασμό και ένιωθαν ντροπή πέρα από τα λάθη τους. Το νέο σύστημα εξουσίας με το μηχανισμό που έχει στήσει που θυμίζει συνδικαλιστική συμμορία από άλλες εποχές.
Να ξέρετε όμως ότι αφού λειτουργείτε μόνο με αυτές τις μεθόδους και με αυτούς τους ανθρώπους που επιπλέον είναι κενοί από αισθήματα και συναισθήματα δηλαδή αψυχοι και στήσατε  μηχανισμό για να κρατηθείτε στην εξουσία, δυστυχώς  για εσάς  παίξατε και χάσατε.

Γιατί εκτός των άλλων οι άνθρωποι αυτοί είναι επικίνδυνοι, ακατάλληλοι και άσχετοι.
Και θα καταρρεύσετε  μόνοι σας χωρίς κάποιοι να κάνουν την παραμικρή προσπάθεια.


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος6/14/2017

    ΡΕ ΠΑΛΟΥΚΑΡΙΑ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΡΩΤΙΣΩ-ΕΠΗΔΗ ΑΡΧΙΖΗ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΕΧΗ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΧΑΦ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΟΥΣ ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΣΟΝΤΑΡΗ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΤΑΠΕΛ;ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΟΣΑ-ΚΑΝΑ ΔΕΚΑΡΙΚΟ ΜΩΡΕ
    ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΡΑΓΚΜΠΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.