Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Η επιστολή των Ιταλών Μηχανοδηγών για το δυστύχημα στο Άδενδρο

Ρώμη, 31 Μαΐου 2017
Προς την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΠΕΠΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητέ Κώστα, Πρόεδρε του ΠΕΠΕ,
η είδηση του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ελλάδα εγείρει εκ νέου το ζήτημα της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ευρώπη.
Το περιστατικό αυτό και οι δραματικές συνέπειές του, νεκροί και τραυματίες, ενώνει τα σωματεία μας και μας κάνει να νιώθουμε πόνο και οργή. Τέτοια περιστατικά δεν μπορούν και δεν πρέπει να συμβαίνουν.
Οι λαϊκές μάζες υφίστανται διωγμό, αφού πλέον προτεραιότητα των θεσμών και των αρχών αποτελούν τα συμφέροντα της βιομηχανίας και της αγοράς, και η ευαισθησία όσον αφορά το ζήτημα της ασφάλειας έχει υποχωρήσει, με συνέπειες που είναι πλέον ορατές στους πάντες.
Είναι απαράδεκτο αυτό που παρακολουθούμε, ότι δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση, που επιδιώκει την υιοθέτηση κοινών προτύπων, δεν μεριμνά για την εφαρμογή τους: δεν διασφαλίζει τις προϋποθέσεις, και ιδίως την ταχύτητα παράδοσης των τεχνικών και ρυθμιστικών μέτρων υποδομής, ώστε τα απαραίτητα παρόμοια πρότυπα ποιότητας όσον αφορά την παροχή των υπηρεσιών και την ασφάλεια της λειτουργίας να είναι πράγματι διαθέσιμα για όλους τους πολίτες των κρατών μελών. Και ακριβώς αυτό το ζήτημα της ασφάλειας, από παλιά αλλά τώρα πολύ περισσότερο, θέτει το βασικό θέμα της ενίσχυσης της πολιτικής δράσεις των σωματείων της ALE, ώστε να μπορούν να διατυπώνουν τα αιτήματά τους.
Όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό της Ελλάδας και υπό το φως της διαδικασίας εξαγοράς της Τραινοσέ από τον όμιλο FSI, η FAST είναι έτοιμη για την ανάληψη κοινών δράσεων, ώστε το ζήτημα της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών να τεθεί επί τάπητος στο πλαίσιο του πολιτικού και συνδικαλιστικού διαλόγου μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της επιχείρησης μεταφορών.


Με φιλικούς χαιρετισμούς, FAST Confsal   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.