Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Ο λαβύρινθος των εργολαβιών στον ΟΣΕ

Συμβάσεις που κόβονται σε πολλά κομμάτια, προμηθευτές οι οποίοι διεκδικούν έργα χωρίς να έχουν στην Ελλάδα επαρκές
δυναμικό για την εγκατάσταση των συστημάτων που προτείνουν διάφοροι μεσάζοντες, αδυναμία λειτουργίας συστημάτων καθώς αρκετά από αυτά αποτελούνται από απαρχαιωμένο πλέον εξοπλισμό ο οποίος έχει αποσυρθεί από τη διεθνή σιδηροδρομική αγορά, ασυμβατότητα μεταξύ διαφόρων συστημάτων που εγκαταστάθηκαν χωρίς να λειτουργήσουν ποτέ αφού δεν "επικοινωνούν" με τον υπόλοιπο εξοπλισμό του δικτύου.
Πρόκειται μόνο για ένα μικρό τμήμα των προβλημάτων στον ΟΣΕ, η διοίκηση του οποίου έχει την εσφαλμένη εντύπωση πως θα ξεχαστεί το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε "στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα".
Στελέχη του οργανισμού υποστηρίζουν, πάντως, πως "δεν πάει άλλο" και ζητούν ξεκαθάρισμα με τις δεκάδες εργολαβίες, το πλήθος των συστημάτων, κ.ο.κ.
Βέβαια στον ΟΣΕ έχουν τη μαγική λύση: Μια νέα "εργολαβία - σκούπα" με την οποία υποτίθεται θα επουλωθούν οι πληγές της προηγούμενης "εργολαβίας - σκούπα" και η ζωή συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.