Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Βγαίνει στις αγορές η FS, το νέο «αφεντικό» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ομόλογα έως 2,1 δις.

Βγαίνει στις αγορές η Ferrovie Dello Stato Italiane, προκειμένου να χρηματοδοτήσει επιμέρους πτυχές από το
«Βιομηχανικό Σχέδιο 2017 – 2026».
Επιμέλεια: Μ. Δημητρίου
Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε την έκδοση ομολόγων έως 2,1 δισ. ευρώ, τα έσοδα των οποίων θα χρησιμοποιούν στην Trenitalia και στην απόκτηση νέου στόλου τρένων.
Στο πλαίσιο των νέων ομολόγων, η FS θα εξετάσει και έκδοση των λεγόμενων «πράσινων  ομολόγων», τα οποία αποσκοπούν στη χρηματοδότηση σχεδίων, με θετικό αντίκτυπο στη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος και στην εταιρική κοινωνική ευθύνη.
Πάντως, η Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της FS σε “BBB” από το “BBB +”, εξαιτίας της υποβάθμισης της εθνικής οικονομίας της Ιταλίας.
Τα έσοδα του ομίλου FS έφτασαν, πέρυσι, τα 8,93 δισ. ευρώ, με αύξηση 4% έναντι του 2015, με τα έσοδα από τον τομέα «Υπηρεσιών Μεταφορών» να αγγίζουν τα 6,39 δισ. ευρώ.
Μάλιστα, το ιταλικό δημόσιο θα λάβει μέρισμα 300 εκατ. ευρώ, με βάση τα αποτελέσματα του ομίλου για το 2016.
Η FS υποστηρίζει ότι αποτελεί το μεγαλύτερο επενδυτικό όμιλο στην Ιταλία, με επενδύσεις 5,95 δις. το 2016, οι οποίες είναι συνυφασμένες με το «Βιομηχανικό Σχέδιο 2017 – 2026», το οποίο προβλέπει επέκταση του ομίλου σε νέες αγορές και δραστηριότητες.
H ιταλική εταιρεία αναμένεται να αναλάβει τη διαχείριση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έως τα τέλη του έτους.
metaforespress.gr

1 σχόλιο:

 1. Ανώνυμος5/08/2017

  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ-ΕΧΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΗ.3 ΜΕ 3 ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΗΜΕΡΑ ΕΣΠΑΣΑΝ ΚΑΘΕ ΡΑΙΚΟΡ-24ΑΩΡΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΛΙΨΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ-ΜΕ ΤΕΣΕΡΙΣ ΠΕΝΤΕ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΑ ΠΑΕΙ ΟΛΑ .ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
  ΑΙΝΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ 48ΑΩΡΟ ΠΑΛΟΥΚΑΡΙΑ
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΣ ΦΤΕΝΕ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ
  ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΡΑΓΚΜΠΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.