Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός με χορηγό το Δημόσιο!

Κρατικοδίαιτος παραμένει ο συνδικαλισμός…
στο Δημόσιο, καθώς, παρά τις επιφανειακές αλλαγές που επέφερε το νέο Μνημόνιο, το υπουργείο Εργασίας βρήκε το παράθυρο που επιτρέπει στους συνδικαλιστές του Δημοσίου να παίρνουν άδειες λόγω συνδικαλιστικής δράσης, με πλήρεις αποδοχές, ωσάν να ήταν στα γραφεία τους!

Για τους συνδικαλιστές όμως του ιδιωτικού τομέα ο νόμος δεν έχει παράθυρο αλλά, όπως προβλέπει, άδεια με αποδοχές από τον εργοδότη τους δικαιούνται μόνον οι πρόεδροι, αντιπρόεδροι και γενικοί γραμματείς οργανώσεων, ανάλογα με τον αριθμό εργαζομένων που εκπροσωπούν. Οι υπόλοιποι, μέλη Δ.Σ. σωματείων, εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών κ.λπ., όταν απουσιάζουν λόγω συνδικαλιστικής δράσης δεν θα πληρώνονται. Τα δε ένσημά τους θα καταβάλλονται από τις οργανώσεις τους.
Το άρθρο 19 του νέου Μνημονίου λέει ότι οι αλλαγές ως προς τον περιορισμό των συνδικαλιστικών αδειών αφορούν τους πάντες, και μάλιστα στην παράγραφο 6 αναφέρει και τους συνδικαλιστές υπαλλήλους του Δημοσίου παραπέμποντας στο άρθρο 30 του ν. 1264 του 1982. Λέει δηλαδή η παράγραφος 6 ότι δεν θα πληρώνονται ούτε οι μεν (του ιδιωτικού τομέα) ούτε οι δε (του Δημοσίου) όταν απουσιάζουν από την εργασία λόγω συνδικαλιστικής δράσης.
Το παράθυρο όμως που επιτρέπει στους συνδικαλιστές του Δημοσίου να πληρώνονται από το κράτος όταν απουσιάζουν είναι στο άρθρο 22 παράγραφος 5 του νόμου 1400/1983, που λέει ότι για τους συνδικαλιστικές του Δημοσίου οι άδειες είναι με αποδοχές από το κράτος. Το άρθρο αυτό επικαλείται και η εγκύκλιος για τις συνδικαλιστικές άδειες που υπέγραψε η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, διατηρώντας άθικτες τις αποδοχές των συνδικαλιστών του Δημοσίου όταν απουσιάζουν… Κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός δηλαδή με χορηγό το Δημόσιο! Εύγε!
Πηγή Ελεύθερος τύπος 

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/27/2017

    ΑΥΤΟΣ Ο ΠΙΤΟΓΥΡΑΣ ΕΧΗ ΓΙΝΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΡΟΜΠΑ-ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΩΣ ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΣΤΟ ΑΛΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ-ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΜΑΣΤΟΡΩΝ ΛΕΗ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΝ ΨΑΛΙΔΗ-ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΠΑΛΙ-ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΠΙΣΟ ΤΟΝ ΑΔΑΜΑΝΤΑ-ΕΧΕΙ ΓΛΥΨΗ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΛΑΚΙΑ ΣΤΗ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗ Ο ΑΔΑΜΑΝΤΑΣ-ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΑ ΖΗΤΗΞΕΙ ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΙ 2 ΜΕΡΕΣ ΡΕΠΑ-ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΞΑΗΜΕΡΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ-ΡΕ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΡΕΕΕΕ
    ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΡΑΓΚΜΠΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/27/2017

      Όντως έτσι είναι. Μουφα επιβάτης είναι

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/28/2017

    Βγηκε και ο συλλογος επιβατων προαστιακου δηλαδη ατομα απο το proastiakos.net που βριζουν νυχθημερον τους εργαζομενους στην Τραινοσε να μας πουν το παραμυθι.
    2-3 ειναι κολληταρια του προεδρου και κανουν συνεχως αναδημοσιευσεις απο το στεκι στο proastiakos.net και ολοι οι υπολοιποι τους βριζουν.
    Ειναι οργανωμενο το σχεδιο αλλα μπαζει λιγα νερα.Βαλτε ρε παιδια τα σχολια απο το σαιτ του συλλογου επιβατων προαστιακου εναντιον των μηχανοδηγων να τα δουν ολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.